- Trenutačno su aktualni jednostavni recepti za kolače koje može spraviti i najveća početnica
- Ako si i profesorica za kolače – malo promjene neće ti škoditi
- Stoga spravi ovaj jednostavan hrskavi mrvičasti kolač
Mrvičasti kolač, odnosno crumble, spada među apsolutne slatke klasike. Osobito su ukusne hrskave mrvice u kombinaciji sa sočnim nadjevom od kremastog vanilin pudinga – kao što je u ovom receptu slučaj. Ono što je najbolje od svega: za ovaj kolač ne treba ti kvasac!
Sastojci
Za tijesto
• 100 g mekog maslaca
• 90 g šećera
• 2 jaja
• 125 g brašna
• ½ žličice praška za pecivo
Za nadjev
• 500 ml mlijeka
• 2 pakiranja praška za puding od vanilije
• 6 žlica šećera
Za mrvice
• 100 g hladnog maslaca
• 80 g šećera
• 150 g brašna
Priprema&
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje) te namasti okrugli kalup (promjera 26 cm).
2. Za nadjev zakuhaj mlijeko, isključi štednjak te umiješaj prašak za puding i šećer u mlijeko. Što se duže puding kuha, bit će gušći. Potom ostavi puding da se ohladi.
3. Za tijesto stavi u posudu za miksanje maslac, šećer i jaja te miksaj pjenasto oko 5 minuta. Dodaj brašno i prašak za pecivo te zamijesi homogeno tijesto.
4. Stavi sve sastojke za mrvice u posudu za miksanje te najbolje zamijesi rukama.
5. Stavi tijesto u namašćeni kalup, ravnomjerno premaži ohlađenim pudingom te pospi mrvicama.&
6. Mrvičasti kolač peci oko 40 minuta u zagrijanoj pećnici te na kraju posluži posut šećerom u prahu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.