- Vrijeme u karanteni između ostalog koristimo kako bismo isprobali nove, ukusne recepte
- Inspiraciju najviše dobivamo putem Instagrama, a velik broj influencera i poznatih osoba odlučio je s nama podijeliti neke zanimljive recepte
- Jedan od njih je i onaj za čokoladnu tortu bez jaja i mlijeka koji nam je pokazala Dorin Lucija Zelenika
Većina nas je od karantene odlučila uzeti samo ono najbolje te vrijeme iskoristiti za usavršavanje starih i učenje novih stvari. Jedan od njih je svakako kuhanje i priprema slastica. U stalnoj smo potrazi za novim i zanimljivim receptima, a za inspiraciju nam i većim dijelom služi Instagram. Kao što smo mogli vidjeti, svi su se bacili na pripremu ukusnih jela, od poznatih pjevača, glumaca pa sve do influencera. Recept za ovu čokoladnu tortu za koju ti nije potrebno ni brašno, ni jaja, ni mlijeko pronašli smo na profilu Dorin Lucije Zelenike. Kako je i sama Dorin napisala, ovaj recept je idealan za karantenu jer po svježe namirnice nećeš morati u dućan.
Sastojci:
- 1 i pol šalica brašna
- 1 šalica šećera
- 3 žlice kakaa
- 1 žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica ulja
- 1 žličica alkoholnog octa
- 10 - 20 dekagrama tamne čokolade
Priprema:
- Gore navedene suhe sastojke pomiješaj u zdjeli ili još bolje u kalupu u kojem ćeš peći, a prethodno si ga obložila papirom za pečenje.
- U smjesi od suhih sastojaka, žlicom napravi dvije rupe za tekuće sastojke.
- U jednu rupu zatim ulij jednu žličicu alkoholnog octa, a u drugu 5 žlica ulja.
- Idući korak je preko svega preliti jednu čašu vode te sve dobro povezati i promiješati dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
- Po želji smjesu možeš ukrasiti omiljenim voćem iz kompota.
6.Kolač stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i ostavi ga da se peče oko 35 minuta.
7.Dok se kolač peče, na pari otopi 10 - 20 dekagrama tamne čokolade. Ako još nisi to radila, postupak je jednostavan: U natrganu čokoladi dodaj žlicu vode i žlicu ulja te žličicu šećera.
8. Kada je kolač gotov, prelij ga otopljenom čokoladom, malo ohladi i spreman je za posluživanje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.