Life&style 28. ožujka 2020.

Po društvenim mrežama ljudi dijele slike banana kruha. Donosimo ti recept da se i ti okušaš

Shutterstock/Instagram.
  • Posljednjih dana sve češće na Instagramu viđamo recepte i videa o kuhanju
  • Između brojnih recepata jedan je posebno popularan, a riječ je o banana breadu
  • Izabrali smo jednostavan recept kako bi i ti isprobala ovaj hit desert 

Mnogo recepata nam se našlo na to-do listi koju smo napravili tijekom ovih tjedana izolacije. Zamišljali smo kako ćemo svaki dan isprobavati nova slatka i slana jela, no realnost je, kod većine nas koja radi od doma, zapravo nešto drugačija. Tek smo tu i tamo napravili nešto novo, ali nam je jedan recept i dalje posebno zanimljiv. Naime, sve više ljudi na Instagramu odlučilo se pripremiti ukusan banana bread. Iz tog razloga, odlučili smo s tobom podijeliti brzi recept prema uputama food blogera Darka Kontina. 

Možda vas zanima... Ovaj jednostavan kolač od maka s čokoladnom glazurom oduševit će i najveće ljubitelje slatkog Rubrika Life&style Life&style

Od sastojaka će ti biti potrebno

  • Šalica šećera
  • Šalica i pol oštrog brašna
  • 3 zrele banane
  • 1 jaje
  • 50 grama margarina
  • Čajna žličica sode bikarbone
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Uključi pećnicu da se zagrije na 170 stupnjeva
  2. Zatim u zdjeli vilicom zdrobi banane te im dodaj jaje i margarin i sve dobro promiješaj. U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, sol i šećer te im lagano dodaj prvu smjesu s bananama. 
  3. Smjesu izlij u kalup za pečenje u koji si prethodno stavila papir za pečenje i stavi u pećnicu. 
  4. Za otprilike 45 minuta tvoj banana bread će biti gotov, a to možeš provjeriti nožem ili čačkalicom koji moraju biti suhi kada se izvade iz deserta.
  5. Kada je bread gotov, zamotaj ga u kuhinjsku krpa kako ne bi izgubio sočnost. Nakon svakog obroka, najbolje ga je vratiti u tu istu krpu. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

U smjesu prije pečenja možeš dodati i orašaste plodove po izboru, a također možeš i na vrh, prije pečenja, staviti bananu kao dekoraciju. Ovaj ukusan i sočan kruh idealan je doručak ili večeru uz čašu mlijeka ili čaja. Vjerujemo kako će ti se okus odmah dopasti, a i dom će ti fino mirisati. Uživaj i dobar tek!

Možda vas zanima... Ana Gruica Uglešić otkrila recept za zdravi kruh koji će odganati dosadu ali i neželjene kilograme Rubrika Life&style Life&style

 

Komentari 0