- Dolaze ti gosti na kavu, a nemaš ideje za kolač?
- Onda je vrijeme da isprobaš nešto novo!
- Ovaj kolač će sigurno oduševiti tvoje goste - a nije uopće zahtjevan, niti treba puno vremena za spravljanje
Volimo čokoladu, volimo banane i volimo puding! Zato je ovaj kolač – mješavina tri omiljena sastojka – pun pogodak!
Sastojci:
Za biskvit
• 125 g maslaca
• 100 g šećera
• 2 jaja
• 100 g (pirova) brašna
• 2 žlice kakaa u prahu
• ½ vrećice praška za pecivo
• 100 g kiselog vrhnja
Za puding
• 4-5 banana
• 600 ml mlijeka
• 40 g šećera
• 1 ½ vrećice praška za puding od vanilije
• 50 g mliječne čokolade ili Nutelle
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ventilirano).
2. Za biskvit najprije pjenasto stuci šećer i maslac. Dodaj jaja, brašno, prašak za pecivo i kakao te dobro promiješaj. Na kraju umiješaj kiselo vrhnje.
3. Kalup za složenac naulji te obloži papirom za pečenje. Po tome ravnomjerno raspodijeli tijesto. Nekoliko puta udari po radnoj površini s kalupom kako bi se tijesto fino raspodijelilo te bi mjehurići izišli iz tijesta na površinu.
4. Peci kolač oko 25 minuta u pećnici (napravi test s čačkalicom). Zatim ostavi da se tijesto ohladi.
5. Nareži banane na ploške debljine oko 1 cm te ih raspodijeli po ohlađenom kolaču.
6. Kratko zakuhaj mlijeko u loncu te uspi šećer i puding uz stalno miješanje. Miješaj dok ne nastane gust puding. Zatim stavi gotovi puding u kalup za složenac te po njemu raspodijeli banane. Ostavi kolač da se potpuno ohladi pa ga stavi na dva sata u hladnjak.
7. Na kraju možeš ukrasiti kolač s rastopljenom čokoladom ili Nutellom.
miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.