Life&style

Mmm, prefine su! Kiflice s korom od limuna i pudingom od vanilije su slasne i lake za napraviti

  • Ima li išta ljepše nego ujutro za vikend ili poslijepodne nakon stresnog posla uz kavu ili čaj gricnuti finu kiflicu?
  •  Ako si ljubiteljica slatkog zalogaja, ova će te kiflica oduševiti 
  • Donosimo ti originalan recept za kiflice - i najveći gurmani tražit  će repete! 

 

Ovih kiflica jednostavno se ne možemo zasititi – zbog toga ih ne jedemo samo za doručak. Donosimo ti recept za 12 slasnih komada… 

Za nadjev s pudingom: 

• 1 pakiranje pudinga od vanilije 

• 400 ml mlijeka 

• 1 jaje 

• 2 žlice šećera 

• 200 g punomasnog kiselog vrhnja 

Za tijesto: 

• 550 g brašna 

• ½ kockice kvasca 

• 100 g šećera 

• 1 jaje

• ½ žličice kore naribane kore od limuna (bio)

• 250 ml mlakog mlijeka

• 100 g mekog maslaca 

• prstohvat soli 

Možda vas zanima Vikend ideja! Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije lako je za napraviti, a okus mu je aromatičan i raskošan Rubrika Life&style Life&style

Za premazivanje i posipavanje:

• šećer u prahu 

Priprema: 

1. Prašak za puding pomiješaj sa 3 žlice hladnog mlijeka. Stavi mlijeko u lonac pa unutra razmuti jaje te ugrij. Zakuhaj mlijeko te umiješaj u to smjesu za puding pa ostavi da se kuha još oko minute. Makni lonac sa štednjaka, prelij puding u šalicu da se malo ohladi. Nakon 10 minuta umiješaj vrhnje. Prekrij šalicu (npr. aluminijskom folijom) da se na pudingu ne napravi kožica. 

2. Sada je na redu tijesto: miksaj brašno, kvasac, šećer, koru od limuna, mlako mlijeko, meki maslac i jaje oko pet minuta. Potom prekrij tijesto te stavi na toplo mjesto da se diže oko 45 minuta dok otprilike ne udvostruči volumen. Zatim ga još jednom promijesi rukama. 

3. Izvaljaj tijesto na pobrašnjenoj površini te nareži na trokute. Svaki trokut premaži sa 1 do 2 žlice pudinga te oblikuj trokute u kiflice. Pri tome najdužu stranu trokuta najprije preklopi pa onda namotaj. Prije nego što staviš kiflice u pećnicu, stavi ih na lim obložen papirom za pečenje te ostavi da se dižu još 15 minuta.

4. Na kraju peci kiflice u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva do zlatnožute boje oko 25 minuta, a zatim ih ostavi da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. Prije posluživanje ih pospi šećerom u prahu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cnndnt (@birlikte_pisirelim)

 

Photo: Instagram/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prelijepo
  • manfred

    prelijepo