- Ljubiteljice doručka, oprez – novi trend hrane je u naletu!
- Zdrav je, ukusan i jednostavno ga se spravlja
- Riječ je o – rawnoli!
Dobre vijesti za sve koje čeznu za promjenom kod doručka: rawnola je najnoviji trend hrane koji svakako trebaš isprobati. Naziv dolazi od riječi granola – pečenog i hrskavog musla. Doduše, rawnola (od engleske riječi raw – sirovo) se ne peče te je potrebno manje vremena za spravljanje.
U suprotnosti sa zapakiranom granolom, rawnola – koju sama lako spraviš – ima puno manje šećera, duže te drži sitom te je savršena za vegane i ljubitelje sirove hrane. Osim toga, super se slaže s mlijekom, svježim voćem te kao toping na jogurtu.
Sastojci (za 2 porcije):
• 8 otkoštićenih datulja
• 50 g zobenih pahuljica
• 2 žlice naribanog kokosa
• 1 žličica cimeta
Priprema
Sve sastojke miješaj u mikseru dok ne nastane mrvičasta kompaktna masa. Ako je masa previše razdvojena, možeš dodati još koju datulju. Potom natrgaj rawnolu na manje komade. Ako je nećeš odmah pojesti, možeš je staviti u staklenku s poklopcem te u hladnjak. Tamo može stajati oko dva tjedna.
Savjet: ako nemaš mikser pri ruci, možeš s pomoću oštrog noža narezati datulje na tanke trakice te ih zajedno s ostalim sastojcima zamijesiti rukom.
Dodaci
Recept za rawnolu, ovisno o ukusu, može biti raznolik. Voliš da je jelo više hrskavo? Onda dodaj usitnjene bademe, ceshew ili lješnjake. Ako dodaš chia sjemenke, dobit ćeš superjelo. Ako ne voliš datulje, možeš staviti grožđice, suhe šljive ili marelice.
POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.