- Spravljanje kolača od jabuka je teško i dugotrajno?
- Ovaj recept s ukusnim pudingom od vanilije spravlja se vrlo brzo
- Ovaj kolač od jabuka idealan je uz šalicu kave ili čaja poslijepodne
Kolač od jabuke spada među apsolutne slatke klasike. Njegov voćno-slatki okus čini ga favoritom kod mladih i starih. Ako se doda još malo tučenog vrhnja, zasladit će svaku kuhinju. Dodatak kod ovog recepta: puding od vanilije koji ovom kolaču daje posebnu notu – a i kolač se spravlja začuđujuće brzo.
Sastojci
• 3 jabuke
• 150 g maslaca (sobna temperatura)
• 100 g šećera
• 1 pakiranje vanilin šećera
• prstohvat soli
• 2 jaja
• 8 žlica mlijeka
• 1 pakiranje pudinga od vanilije
• 250 g brašna
• 3 žličice praška za pecivo
• malo maslaca za namastiti kalup
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Najprije oguli jabuke, otkloni koštice te ih odmah nareži na kockice jednake veličine.
Potom izmiksaj maslac, šećer, vanilin šećer i sol u kremastu smjesu te onda umiješaj jaja i mlijekom. U drugoj posudi pomiješaj prašak za puding, brašno i prašak za pecivo te dodaj tijestu.
Zatim umiješaj kockice jabuke, namasti kalup za pečenje te stavi tijesto u kalup. Zagladi tijesto te peci kolač oko 45 minuta na 180 stupnjeva (s uključenim ventilatorom).
Ako želiš, možeš prije posluživanja posuti kolač šećerom u prahu.
POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.