- Ako rado jedeš kolače, a ne voliš dugo stajati u kuhinji dok ih spravljaš, onda je ovaj recept idealan za tebe
- Kombinacija maka i čokolade dokazano je dobitna kombinacija
- Spravlja se brzo i lako – a rezultat će te zasigurno oduševiti
Neki recepti za kolače su osobito jednostavni i brzi. Među njih se definitivno ubraja i ovaj recept za kolač od maka s čokoladnom glazurom. Jednostavno ubaciš sve sastojke u posudu za miješanje te zamijesiš tijesto pa prebaciš u lim te pečeš. Jednostavnije (i brže) ne ide.
Sastojci
Za tijesto:
(1 šalica odgovara oko 250 ml)
• 4 žumanca
• 2 šalice šećera
• 2 pakiranja vanilin šećera
• 1 šalica ulja
• 2 šalice jogurta
• 2 šalice brašna
• 2 šalice maka
• 1 pakiranje praška za pecivo
Za glazuru:
• 150 g čokolade za kuhanje
• 50 g maslaca
• 1 žlica ulja
Priprema
1. Pjenasto pomiješaj žumanca, šećer i vanilin šećer. Postepeno umiješaj ulje i jogurt.
2. U drugoj posudi pomiješaj brašno, mak i prašak za pecivo pa zatim dodaj tekućim sastojcima.
3. Tijesto stavi na lim obložen papirom za pečenje te peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Svakako napravi test čačkalicom!
4. Za glazuru otopi čokoladu u posudi uronjenoj u vruću vodu te umiješaj ulje i maslac. Kad se kolač ohladi prelij po njemu glazuru te ostavi dok se glazura ne stisne.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.