Life&style 13. ožujka 2020.

Mmm... Recept za prefini kolač bez šećera od kokosa i maka s pudingom

Shutterstock/Instagram.
  • Ovom kolaču jednostavno nećeš moći odoljeti
  • Osim što je sočan, nevjerojatno je ukusan – a spravlja se bez šećera!
  • Iskušaj recept za kolač s kokosom, makom i pudingom – nećeš zažaliti

Ovaj kolač sa šarenim biskvitom pun je okusa i sigurno će oduševiti velike i male: kombinacija tri različita okusa s kremom od pudinga, marmelade od ribizla te preljev od čokolade – idu li ti već sline?

Sastojci

Za biskvit (kalup 35 x 24 cm)

• 8 jaja

• 200 g integralnog brašna

• 250 g ksilitola (šećera od breze)

• 80 ml ulja od repice;

• 1 ½ žličice prosijanog praška za pecivo

• 2 žlice kakaa u prahu

• 50 g kokosovih mrvica (bez šećera)

• 70 g maka

Za kremu od maslaca i pudinga

• 2 pakiranja praška za puding od vanilije

• 750 ml zobenog mlijeka

• 100 g brezinog šećera

• 250 g margarina

• 300 g marmelade od ribiza

Za preljev od čokolade

• 50 g bijele čokolade bez šećera

• 50 g sojinog vrhnja

Priprema

Za biskvit:

1. Obloži pravokutni lim za pečenje (35 x 24 cm) papirom za pečenje.;

2. Za tijesto pomiješaj integralno brašno s praškom za pecivo te zajedno prosij u posudu.

3. Odvoji bjelanca od žumanaca. Bjelanca stuci u čvrst snijeg e postepeno dodaj brezin šećer, žumanca i ulje. Zatim postepeno dodaj mješavino s brašnom.

4. Tijesto raspodijeli na tri dijela. U prvi dio umiješaj kakao, u drugi mrvice kokosa, a u treći mak.

5. Zatim s pomoću zaimače naizmjenično stavljaj mješavine tijesta u pripremljeni kalup. Na kraju vilicom prođi kroz tijesto da se prošara.

6. Peci kolač u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 180 stupnjeva (odozdo i odozgo) do zlatnožute boje. Ostavi da se ohladi te biskvit prereži jednom vodoravno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Almond Poppyseed is a special cake on our menu! Why? Its Italian Meringue Buttercream is a frosting that is completely different from most of our cakes! . . . Italian Buttercream is much lighter, richer, is less sweet, and takes much more skill than the American counterpart. To make it we start by pouring a hot sugar syrup (exact temps are important) over perfectly whipped egg whites. Then we whip for several minutes. After that, lots of delicious butter is mixed in, in very small amounts until a light, rich, and airy Italian Buttercream is created! (Cake details: poppyseed cake with almond Italian buttercream) We will be serving this by the slice all weekend. However, you can order it anytime as a whole cake, just give us 48 hours notice. Call or order online at thechocolate.cafe!

A post shared by THE CHOCOLATE: a dessert cafe (@thechocodc) on

Za kremu od maslaca i pudinga:

1. Pomiješaj 250 ml zobenog mlijeka sa 2 pakiranja praška za puding.

2. Zagrij 500 ml zobenog mlijeka i brezin šećer u loncu te dodaj mješavinu s pudingom. Zakuhaj uz stalno miješanje dok ne nastane puding.

3. Makni lonac sa štednjaka te ga zatvori prozirnom folijom kako se na pudingu ne bi napravila korica. Ostavi da se ohladi.

4. Kremasto pomiješaj maslac sobne temperature te postepeno umiješaj puding u maslac. Raspodijeli pola kreme od pudinga na donji biskvit. Na to stavi 200 g marmelade od ribiza te gornji biskvit. Pomiješaj preostalu kremu od pudinga i maslaca sa 100 g marmelade od ribiza te raspodijeli smjesu po biskvitu.

Za preljev od čokolade:

1. Usitni čokoladu te ugrij vrhnje od soje u posudi. Dodaj nasjeckanu čokoladu te čekaj dok se potpuno ne otopi.

2. Raspodijeli ohlađeni preljev od čokolade po kolaču te stavi gotovi kolač preko noći u hladnjak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#paleocake #sourcherryjam #homemadecake #vanillasouce #poppyseedcake #mandorle

A post shared by Szilvia Leiblinger-Kozma (@szilvia_leiblingerkozma) on

Komentari 0