- Ako nemaš što raditi kod kuće dok traje opasnost od koronavirusa, možda si možeš spraviti neki fini liker
- A ima li išta bolje od ukusnog likera spravljenog od omiljene slastice
- Pogledaj kakve ti sve fenomenalne recepte donosimo – u zdravlje!
Jedna čašica (ne više od toga!) likera u ova napeta vremena sigurno nikome neće naškoditi – naprotiv! Liker od omiljene Nutelle, Duplo, Raffaello ili Kinder čokolade – ovdje su recepti za najslasnije kapljice koje ćeš ikad probati.
Nutella-liker
Sastojci:
• 2 mahune vanilije
• 1 žlica instant kave u prahu
• 0,7 l ruma, smeđeg, 40%
• 400 g Nutelle
• 250 g šećera u prahu
• 400 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Zareži mahune vanilije te izvadi srž.
2. Rastopi kavu u 1 žlici vruće vode, pomiješaj s rumom, srži vanilije, Nutellom i šećerom u prahu (najbolje s pomoću miksera ili oprezno ručnim mikserom).
3. Ostavi preko noći u hladnjaku.
4. Sljedeći dan stuci vrhnje za šlag do pola te umiješaj.
5. Napuni u bočice, dobro zatvori te stavi u hladnjak.
Duplo-liker
Sastojci:
• 6 komada čokoladica Duplo
• 50 g šećera
• 350 g mlijeka
• 150 g vrhnja
• 140 g votke
Priprema:
1. Usitni Duplo čokoladice u mikseru ili s pomoću drvenog valjka za tijesto.
2. Zatim dodaj šećer i 200 g mlijeka te kuhaj oko 5 minuta.
3. Dodaj preostalo mlijeko (150 g), vrhnje i votku te kuhaj još oko 3 minute.
4. Prelij u bočice te ostavi da se malo ohladi.
5. Stavi u hladnjak.
Toffife-liker
Sastojci:
• 100 g šećera
• 1 jaje
• 200 ml mlijeka
• 200 g vrhnja
• 1 žličica paste od vanilije
• 15 komada Toffife čokoladnih bombona
• 200 ml votke/p>
Priprema:
1. Pomiješaj šećer i jaje te ugrij miješajući u lončiću sve dok se šećer ne rastopi.
2. Dodaj mlijeko, vrhnje, pastu i Toffife.
3. Zakuhaj uz stalno miješanje dok se Toffife ne rastope (oko 20 minuta).
4. Sve izmiksaj u pire.
5. Dodaj votku.
6. Procijedi liker te napuni bočice.
Mozartkugel-liker
Sastojci:
• 100 g Mozartkugel čokoladnih bombona
• 90 g šećera
• 1 jaje
• 300 g mlijeka
• 200 g vrhnja
• 150 g votke
Priprema:
1. Mozartkugel bombone usitni fino u mikseru zajedno sa šećerom.
2. Dodaj jaje, vrhnje i mlijeko te grij oko 5 minuta.
3. Dodaj votku te grij oko 4 minute.
4. Na kraju sve prelij u bočice i dobro zatvori.
Raffaello-liker
Sastojci:
• 15 Raffaello bombona
• 300 ml mlijeka
• 80 g šećera
• 200 g vrhnja
• 100 ml votke
Priprema:
1. Raffaello bombone stavi zajedno s mlijekom i šećerom u posudu te usitni s pomoću štapnog miksera.
2. Procijedi tekućinu.
3. Dodaj vrhnje i votku te kratko promiješaj.
4. Napuni bočice - i gotovo!
Kinder – liker
Sastojci:
• 200 g Kinder-čokoladica
• 300 ml mlijeka
• 200 ml vrhnja
• 50 g šećera
• 150 ml votke ili Baccardija
Priprema:
1. Stavi mlijeko i vrhnje u lonac.
2. Natrgaj čokoladice te dodaj u lonac.
3. Također dodaj i šećer.
4. Rastopi čokoladice, ali nemoj dopustiti da mješavina zakipi.
5. Na kraju dodaj votku (ili Baccardi).
6. Napuni u bočice te ostavi da se ohladi.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.