Lifestyle 3173 prikaza 17. svibnja 2019.

Mljac, kakva divota! 15-minutni kolač s jagodama i keksima - jer slavimo Dan kolača

Instagram/@iltempobedandbreakfast.

  • Danas je svjetski dan pečenja kolača, a ti bi ga mogla proslaviti super jednostavnim receptom
  • Ovaj osvježavajući kolač s jagodama se vrlo lako može pretvoriti i u tortu, a sve to za samo 15 minuta
  • Zvuči predobro da bi bilo istinito? E, pa, izazivamo te da isprobaš  

Vikend je idealno vrijeme za isprobavanje novih slastica, a ako misliš da nisi baš prevješta s pravljenjem istih ili ti se jednostavno ne gubi previše vremena, mogla bi isprobati ovaj super recept koji će ti oduzeti tek nešto više od 15 minuta. Glavni su sastojak prefine jagode kojih sada ima na svakom koraku, petit beure keksi, šlag i puding od vanilije. Prije no što se baciš na ubacivanje i miješanje sastojaka, operi i nasjeckaj jagode te rukama polomi keksiće na manje komade. Za kremu je potrebno pomiješati puding od vanilije, maslac i kiselo vrhnje. Ako više voliš banane, možeš isprobati isti recept s bananama.

Možda vas zanima... Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Lifestyle Lifestyle

Sastojci:

  • 500 g svježih jagoda
  • 300 g petit beure keksa
  • 3 pudinga od vanilije
  • 10 žlica šećera
  • 1l mlijeka
  • 200 g maslaca
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 2 dl vrhnja za šlag

Možda vas zanima... Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo Rubrika Beauty Beauty

Priprema:

1. U prašak za puding dodaj šećer i malo mlijeka.

2. Ostatak mlijeka zakuhaj pa kad zavrije ukuhaj u puding te miješaj dok se ne zgusne.

3. Kad zgusne, makni ga s vatre i umješaj maslac narezan na komadiće te miješaj pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi.

4. Dodaj i umiješaj kiselo vrhnje te ga miješaj dok se krema lijepo ne ujednači.

5. Dodaj kekse koje si prethodno rukama izlomila na manje komadiće i miješaj.

6. Na kraju dodaj sitno sjeckane jagode te ih lagano umješaj u kremu. 

7. Izlij pripremljenu kremastu masu u lim proizvoljne veličine, poravnaj smjesu i pospremi u hladnjak na barem 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne. 

8. Opcionalno: kolač možeš premazati istučenim slatkim vrhnjem

Uživaj!

Priprema ovog kolača ne samo da je brza i jednostavna, nego se vrlo brzo može pretvoriti i u finu voćnu tortu. Sve što trebaš je okrugli kalup za tortu u koji ćeš položiti smjesu. Dobar tek!

Komentari 0