- Bez obzira kakvim kulinarskim vještinama vladaš, recept za tortu od pet sastojaka bez pečenja sigurno vrijedi isprobati
- Japanska torta u duginim bojama sigurno će privući puno pozornosti tvojih ukućana
- Možeš je i personalizirati upotrebom voćnih sokova koje baš ti voliš
Ne iznenađuje da mnoštvo novotarija dolazi iz Japana, a izgleda da se ta zemlja polako profilira i kao kolijevka neobičnih deserta. Nakon pjenastog kolača od sira, s Dalekog istoka stiže nam recept za tortu neobično privlačnog izgleda, a koja, tvrde japanski food blogeri, ima i jednako primamljiv okus. Na ruku ide i to što je za ovu tortu potrebno samo pet sastojaka, a ne moraš je ni peći. Recept je podijelio Twitter korisnik Tsunekawa.
作るの楽しくて見た目もグッドな牛乳消費レシピ、こんなのどうだろう...変わった材料いらなくて好きな色の組み合わせ考えるのも楽しい…喉越しつるんな食感とミルキーな味で無限に食べれます…100%ジュースとかで作っても良き... 作り方は下にのせます。 pic.twitter.com/Gvkdcqw7Nq
— tsunekawaクリームソーダ職人/旅する喫茶の店主 (@tsunekawa_) March 14, 2020
Ako si spremna odvojiti oko sat vremena za tortu koja u najmanju ruku izgleda profesionalno i koja će sigurno potaknuti raspravu za blagdanskom stolom trebat će ti:
- voćni sirup (u nekoliko boja odnosno okusa koje obožavaš)
- mlijeko
- kristalni šećer
- voda
- agar (veganska zamjena za želatinu koja se može pronaći u trgovinama zdrave prehrane)
Postupak izrade:
1. korak
U loncu pomiješaj 4 grama agar praha, 150 mililitara vode i 60 grama kristalnog šećera. Zagrij smjesu na štednjaku do točke vrenja, a zatim ugasi štednjak.
2. korak
U smjesu dodaj 300 mililitara mlijeka. Nakon što dobro izmiješaš sastojke, smjesu stavi u željeni kalup zatim u hladnjak da se stvrdne.
3. korak
U posebnom loncu ponovi 1. korak
4. korak
Zatim u smjesu dodaj 300 mililitara vode i 20 mililitara voćnog sirupa što je moguće svjetlije boje. Sastojke dobro promiješaj a smjesu stavi u hladnjak da se stvrdne.
5. korak (opcionalno)
Ponovi 3. korak i 4. korak, ali ovaj put dodaj voćni sirup raznih okusa ili boja.
6. korak
Kada su se sve smjese ohladile i stvrdnule (potrebno im je oko 30 minuta) izvadi ih iz hladnjaka. Obojenu želatinu izreži na kockice i posloži ih na podlogu od mliječne želatine koja služi kao baza.
Prije nego što pojedeš komad ove neobične torte, ne zaboraviti fotografirati svoje malo remek-djelo. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
DarioG
manfred
vi
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.