- Američki klasik koji se spravlja bez korištenja pećnice?
- Da, moguće je – i to vrlo jednostavno i brzo
- Donosimo ti jedinstveni recept za sočne browniese iz tave
Sočan, čokoladni, dobar – brownie je idealan desert za ljubitelje čokolade. Međutim, ono što se na prvi pogled čini jednostavnim, zapravo i nije baš tako jednostavno. Najvažnije za savršene browniese je njihova „pjenasto-meka“ konzistencija. Pronašle smo savršeni recept za brownie. Najbolje od svega je da ti ne treba pećnica, nego će sasvim dovoljni biti jednostavna tava i štednjak.
Sastojci
• 150 g maslaca
• 2 jaja
• 200 g šećera
• 2 žlice vanilin šećera
• 90 g kakaa u prahu
• 60 g brašna
• 50 g badema (mljevenih)
• 70 g oraha (ili drugih orašastih plodova po želji)
• 100 g čokolade
• 1 tava s poklopcem (promjera oko 20 cm)
Priprema
1. Najprije rastopi maslac u tavi. Dodaj čokoladu pa je rastopi na laganoj vatri. Ostavi da se ohladi.
2. Stuci s pomoću miksera jaja, šećer i vanilin šećer tako da smjesa bude lagano pjenasta. Potom dodaj brašno i kakao u prahu te miksaj dok se sve ne pomiješa.
3. Mješavinu maslaca i čokolade dodaj preostalom tijestu te promiješaj.
4. Zatim umiješaj bademe i orahe.
5. Stavi malo maslaca u tavu te ga rastopi na laganoj vatri. Potom stavi tijesto u tavu, poklopi te „peci“ na laganoj vatri oko 20 minuta. Zatim makni sa štednjaka te ostavi poklopljeno da odstoji oko 30 minuta. Posluži mlako ili hladno.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.