Life&style 03. veljače 2020.

Ako voliš brownies, onda moraš isprobati ovaj sjajan recept za "blondies" - verziju s bijelom čokoladom

Instagram/Getty.
  • Možda nisi to znala, ali postoji "blond“ verzija omiljenih nam browniesa 
  • Blondies kolači su vrlo slični browniesima, ali uglavnom se spravljaju bez kakaa te s bijelom čokoladom 
  • Donosimo ti recept za blondies – kolač koji će te oduševiti 

Blondies je vrlo ukusan kolač i oduševljava nas činjenica da je vrlo sočan čak malo „gnjecav“ u sredini. Još kad mu dodaš razne fine arome – uživat ćeš u svakom zalogaju. 

Sastojci: 

• 200 g bijele čokolade 

• 100 makadamija oraha

• 4 jaja

• 250 g mekog maslaca 

• 200 g šećera 

• 1 žlica vanilin šećera 

• prstohvat soli 

Možda vas zanima... Internet je poludio za pjenastim kolačem od samo 3 sastojka. Imamo recept i video Rubrika Life&style Life&style

• prstohvat naribane kore od limuna

• 300 g brašna 

• 1 žličica praška za pecivo 

• 100 g jestivog škroba 

• 100 g jogurta 

• 50 ml mlijeka 

• 100 g marmelade od malina 

• šećer u prahu za posipavanje 

Priprema: 

• Rastopi čokoladu u posudi na pari. 

• Grubo usitni orahe. Zagrij pećnicu (s gornje i donje strane) na 180 stupnjeva. Obloži duboki lim papirom za pečenje (25 x 25 cm). Odvoji bjelanca od žumanaca. Pomiješaj maslac sa šećerom, vanilin šećerom, solju i korom od limuna. Postepeno umiješaj žumanca. 

• Prosij brašno, prašak za pecivo i škrob. Naizmjence s jogurtom i mlijekom umiješaj u smjesu od jaja. Potom umiješaj čokoladu i orahe. 

Možda vas zanima... Kolač s anđeoskim suzama: Recept za, prema mnogima, najbolju tortu od sira na svijetu Rubrika Life&style Life&style

• Stuci bjelanca u čvrst snijeg te umiješaj. Stavi tijesto u kalup za pečenje te ga fino zagladi. Po tijestu raspodijeli marmeladu. Peci oko 35 minuta u pećnici. 

• Pospi šećerom u prahu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blondie (brownie's cousin) 👩‍🍳

A post shared by Ayesha.Dubai (@ayesha.736) on

 

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA
 

Komentari 0