Life&style

8 ukusnih jela koja možeš pripremiti bez da ijednom uzmeš nož u ruke!

  • Priprema jela bez noža gotovo je nezamisliva
  • Ipak, bez velikih priprema možemo napraviti i puno više od samo salate
  • Ukusno, zdravo i brzo - pronašli smo jela koja ne traže prethodno sjeckanje ni povrća ni mesa

Često nailazimo na recepte ukusnih, zdravih i brzih jela koje možemo pripremiti bez puno muke. Međutim uvijek tu iskoči neko "ali". Uglavnom je pritom riječ o sjeckanju i rezuckanju hrpe povrća pa prije završavanja "brzog" jela trebamo izdvojiti više vremena za pripremu sastojaka.

Možda vas zanima Nesnosne vrućine još uvijek traju, ali mi znamo nekoliko trikova kako ćeš se rashladiti Rubrika Life&style Life&style

Tako priprema uglavnom potraje dulje od očekivanog. K tome možemo dodati još i tupi nož, a nerijetko i porezane prste. Za sve one trenutke u kojima zaista nemamo volje za rezuckanjem povrća, pronašle smo osam ukusnih jela za koje nož nećemo niti pogledati.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

1. PILETINA S KVINOJOM

Pileće zabatke ispečemo, a u posebnoj posudi kuhamo kvinoju koju kasnije dodamo piletini, prelijemo umakom od rajčice i po želji zapečemo u pećnici.

2. QUESADILLE S POVRĆEM

Listiće svježeg špinata (listove natrgamo, a ako je mladi ne treba ni to) pomiješamo s već kuhanim grahom i kukuruzom, dodamo začine, naribani sir i kiselo vrhnje, pomiješamo i ubacimo u quesadille koje napunjene prepečemo.

3. RAJČICE, GRAH I JAJA

Cherry rajčice i manje režnjeve češnjaka (malo ih u tavi zgnječimo kuhačom) prepečemo i dodamo po želji listiće mladog špinata, kuhani grah i začine, a jaja ispečemo posebno ili pak dodamo povrću i ispečemo u istoj tavi.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

4. JUHA OD OSLIĆA

Začinjenu ribu, primjerice oslića, kuhamo u mješavini vode i umaka od soje, dodamo natrgane listove nekoga zelenog povrća poput mladog kupusa, blitve ili kelja koje možemo usitniti prstima, manje šampinjone i komad oguljenog đumbira, a zatim ostavimo na vatri još desetak minuta.

5. TJESTENINA S LOSOSOM I ŠPAROGAMA

Vrhove mladih šparoga kuhamo minutu ili dvije, a zatim dodamo već skuhanoj tjestenini. U drugu posudu stavimo vrhnje za kuhanje, parmezan i komadiće dimljenog ili kuhanog lososa i miješamo na vatri dok se sir ne rastopi, a zatim im dodamo tjesteninu sa šparogama.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

6. TORTILJE SA SLANUTKOM I ROTKVICAMA

Slanutak skuhamo, začinimo i dodamo listiće zelene salate. Tortilje premažemo umakom od kiselog vrhnja, limete i češnjaka u granulama, dodamo slanutak i zamotamo ih, a cijele rotkvice poslužimo kao prilog.

7. SALATA OD KUKURUZA, GRAHA I MOZZARELLE

Kukuruz, grah i mini mozzarelle pomiješamo sa začinima, a zatim stavimo u velike listove salate. Ili salatu možemo usitniti prstima i dodati ostalom povrću.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

8. SALATA OD BULGURA S FETA SIROM

Bulgur skuhamo, dodamo mu cherry rajčice, feta sir i hrpu začina, a ne trošimo vrijeme na beskrajna rezuckanja.

Možda vas zanima Riješi kviz i otkrit ćemo ti kakva si na plaži! Možda se iznenadiš! Rubrika Life&style Life&style
Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0