Life&style

Nesnosne vrućine još uvijek traju, ali mi znamo nekoliko trikova kako ćeš se rashladiti

  • Sredina je kolovoza i vani su paklene vrućine, a to znači da i tvoja koža treba prilagođen tretman
  • Donosimo ti jednostavne savjete što napraviti, ali i što jesti, kako bi bolje podnijela visoke temperature
  • Nikako nemoj zaboraviti rashladiti i svog ljubimca! Njima je posebno vruće na ovim temperaturama pa pazi da uvijek imaju vode

Ljeto je godišnje doba za opuštanje, ljetne haljinice i - borbu protiv preznojavanja! Vrućine ti nisu problem dok si na plaži, tik uz more, ali stvari se zakompliciraju u blizini užarenog asfalta. Spavanje pred otvorenim hladnjakom ipak preskoči. Da, znamo da si razmišljala o tome. Umjesto toga, donosimo ti praktične savjete.

Lepeza može poslužiti, praktična je i pravi damski dodatak, ali treba ti nešto "jače". Imaš ventilator? Odlično jer donosimo ti trik kako ga na jednostavan način unaprijediti da još bolje rashladi prostor. Napuni bocu vodom i stavi je u zamrzivač da se potpuno zaledi. Zaleđenu bocu stavi u posudu ispred upaljenog ventilatora i uživaj u svježem zraku koji će ubrzo ispuniti prostoriju. 

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Voda za organizam i pužev gel za kožu!

Za vrijeme velikih vrućina, naš organizam treba dodatnu tekućinu, ali i naša koža prilagođenu njegu! Potreban dnevni unos vode ovisi o tjelesnoj težini i fizičkoj aktivnosti osobe, no ljeti je potrebno piti i više od toga jer vodu gubimo znojenjem. Žene bi dnevno trebale piti oko 2,7 litara vode, a muškarci 3,7. Osim toga, ljeti se mijenjaju i potrebe naše kože koju sunce može dodatno isušiti, ali i ubrzati njezino starenje. Najbolje rješenje za to je pužev gel! Da, dobro si čula, Celloderm Paris Gel ima jedinstvenu formulu koja pomaže ukloniti bore, strije i ožiljke, a bogat je i Alantoinom - prirodnim sastojakom koji djeluje na kožu tako da proizvodi proteine u stanicama i regenerira kožu kao čarolijom. Požuri jer ovaj gel je na sniženju od čak 60% pa ga sada možeš kupiti za 199 kuna umjesto 499 kn!

 | Autor: Žuti Klik Žuti Klik

Pronađi debeli hlad u prirodi

Ništa ne može zamijeniti debeli hlad drveća. Skupi društvo i ljubimca i provedite ljetni dan u prirodi, uz jezero, rijeku ili more. Ti i društvo isprobajte termoregulacijski ručnik za hlađenje, a svome ljubimcu također ponesi poseban jastučić za hlađenje! Da, dobro si čula, postoje jastučići koji ljeti hlade, a zimi griju tvog ljubimca. Ne zaboravi da je psima posebno vruće ljeti te vodi računa i o njihovu dnevnom unosu vode; uvijek uz sebe imaj vodu i posudicu u koju možeš natočiti vodu svome ljubimcu.

 | Autor: Wooff Ležaj za ljubimce koji hladi ili grije. MyMe Fit ručnik za hlađenje. - Dostupno na zutiklik.hr

Ručnik za plažu sigurno već imaš, ali možda nemaš plažu u svome dvorištu. Nema veze, pričekaj poslijepodnevne sate kada sunce nije toliko opasno, iznesi si ležaljku i tvoje uživanje može početi. Nije tako loše biti u vlastitu dvorištu jer su ti praktične stvari iz kuće itekako pri ruci. Ne moraš tražiti obližnji kafić, umjesto toga si sama napravi "iced coffee" u svom aparatu za kavu.

 | Autor: Gorjuss Ručnik za plažu. Ležaljka sa sjenilom. Franck aparat za kavu/čaj K-fee - Dostupno na zutiklik.hr

Hrana koja će te rashladiti

Osim rashlađivanja izvana, rashladi se i iznutra tako što ćeš pomno odabrati što jedeš. Stručnjaci savjetuju izbjegavanje hrane s visokim udjelom proteina i ugljikohidrata, a umjesto toga savjetuju laganu hranu s velikim udjelom vode. Lubenica i svježi krastavci odavno su popularne ljetne namirnice, no jesi li znala da stručnjaci tijekom ljeta savjetuju i - juhe? Receptori u tijelu prepoznat će vrućinu iz juhe i "javiti" mozgu da započne s hlađenjem tijela. Isti učinak napravit će i ljuti začini! Iako ćeš se najprije možda početi znojiti dok jedeš juhu, do kraja tanjura mehanizam će proraditi i osjetit ćeš osvježenje. Također, stručnjaci kažu da je idealno doba dana za konzumaciju juhe predvečjere, odnosno kada vanjske temperature počinju padati.

Sve što ti treba za preživljavanje ovih nesnosnih vrućina srećom možeš pronaći na Žutom kliku. Iz udobnosti svog klimatiziranog doma jednim klikom naruči sve stvari koje će ti biti potrebne za ljetovanje i izbjegni još jedno "kuhanje"! A ako je i tvoja ljetna missija uživati na najjače, riješi nagradni kviz i osvoji poklon bon od 500,00 kuna na Žutom Kliku!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7 

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0