Life&style

Ovo je možda najzanimljiviji recept za tikvice ikad - nismo ni slutili da se ovaki daju pripremiti

  • Sezona je tikvica i uvijek smo u potrazi na novim sjajnim receptima, a ovoga puta na meniju se našao i kruh 
  • Ovaj ukusan slani zalogaj obožavat će i najmlađi ukućani koje ćeš tako lako nagovoriti da isprobaju omraženo povrće
  • Kruh od tikvica može se konzumirati topao ili hladan, a sjajno pristaje uz jogurt kao i sirni namaz

Juha od tikvice, popečci, brza pita, mini pizze, sočni muffini ...do sada si već isprobala različita jela u kojima je glavna zvijezda bila tikvica, no još uvijek si u potrazi za novim receptima? Ovoga puta ti savjetujemo da od ovog mnogima omiljenog povrća napraviš kruh! Premda nam zbog svoje praktičnosti s vremenom tikvice postaju jedno od omiljenih jela za pripremu, djeca najčešće zaziru od njih.

Stoga nerijetko moramo pristupiti kreativnim rješenjima kako bi ih nagovorili da kušaju ovo zdravo povrće. A jedan od sjajnih načina na koje možeš "maskirati" tikvice na tanjuru jest upravo ovaj kruh, a od pripreme istog možeš pripremiti i pravu obiteljsku zabavu. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Mučiš se s probavom i naduta si? Svaki dan pojedi ovo, tvoj trbuh će odahnuti Rubrika Life&style Life&style

Potrebni sastojci:

2 čaše naribanih tikvica s korom

3 čaše bijelog brašna

2 žličice soli

2 žličice šećera

1 suhi kvasac

3 jaja

Pola čaše maslinovog ulja

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Sezona je tikvica! Postoji genijalan način kojim ćeš im produljiti svježinu i sačuvati ih za cijelu godinu Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

U jednu zdjelu pomiješaj sve suhe sastojke (brašno, sol, šećer i suhi kvasac), a potom u nju dodaj jaja koja si prethodno izmutila te maslinovo ulje. Nakon što si izmiješala sve sastojke dodaj naribane tikvice koje su prethodno odstajale neko vrijeme kako bi pustile vodu. 

Jednostavni i novi recepti za prefine tikvice zbog kojih ćeš ovo povrće poželjeti jesti svaki dan

Smjesu dobro izmiješaj te dobiveno tijesto prebaciti na radnu površinu i malo ga premijesiti. Primijetit ćeš kako je dosta ljepljivo, no ne dodajte previše brašna već ga samo prebaci u kalup koji si prethodno obložila masnim papirom i staviti peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima 3 super recepta: nimalo dosadne, ukusne salate zdrav su obrok koji možeš spraviti za 20-ak minuta Rubrika Life&style Life&style

Iskušaj i slatku varijantu

Vrijeme potrebno da se kruh ispeći je oko sat vremena, no već nakon 45 minuta možeš probati čačkalicom je li sredina pečena. Ako je, izvadi ga, ako nije ostavi ga još neko vrijeme na pečenju. Kruh možeš konzumirati topao ili hladan, a sjajno pristaje uz jogurt i sirni namaz. U ovom slučaju riječ je o slanoj verziji kruha, no on se uz nekoliko izmjena može napraviti i u slatkoj varijanti, a kako to izgleda možeš otkriti na MissGastro.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0