Life&style

Ovih 10 pjesama nikada ne bi trebala pjevati na karaokama, čak i ako misliš da imaš sluha

  • Otpjevati pjesmu i postati zvijezda u društvu? 
  • Taj tajni san mnogi primjenjuju u praksi uz (često alkoholne) poticaje u pola jedan ujutro
  • Samo ako ikada poželiš ponovno izići s ekipom, postoje određeni karaoke klasici od kojih bi trebala odustati 

Karaoke crna lista: želiš li biti dobra karaoke pjevačica? Onda nemoj pjevati ovih 10 pjesama.

1. I will always Love you - Whitney Houston

Whitney je sa svojim glasom od tri oktave jednostavno najbolja. Nitko ne pjeva poput nje, ma koliko lijepo razgovarali ili pili. Tko stigne do refrena - svaka čast. Ali najkasnije prvi „And i will always love you“ će poći po zlu. Preporučujemo da to tajno pjevaš u autu ili pod tušem. Ne toliko na pozornici.

via GIPHY

2. Empire State of Mind - Jay-Z i Alicia Keys

Pozornica je tvoja: been there, done that. Sa svoja dva promila, nažalost, možeš se sjetiti samo refrena od Alicije Keys? Tada pjesma započinje i s užasom shvatiš da se većinu pjesme repa. Pokušaj se izvući iz ove pjesme.

Istražili smo koje su pjesme najčešći odabir za prvi ples u Hrvatskoj, jedan pjevač je daleko popularniji od svih

3. You Oughta Know - Alanis Morissette

Pjesma započinje lagano uz nježno pjevušenje. Ali, onda dolazi refren i s njim velika katastrofa za sve uključene. Sastoji se od vriska. Alanis sav svoj bijes stavi u glas. Njoj je to u redu, ali drugima nije. Tako ćeš gotovo sigurno dobiti iskrivljeni glas, osim ako te iznervirana publika ne povuče s pozornice u prvoj minuti.

via GIPHY

4. Macarena - Los del Río

Već teško pratiš ples? Pa kako ćeš to onda raditi dok pjevaš? Ova pjesma je jedan jezični vrtuljak koji se pjeva velikom brzinom. Zato bolje preskoči tu pjesmu. 

Možda vas zanima Od pjesme s kojom je pobijedila na Eurosongu prošlo je 17 godina, a evo kako danas izgleda Ruslana Rubrika Stars Stars

5. Chandelier - Sia

Većina nas ne može ni izgovoriti pravilno „Chandelier“. Tako će likovi koji te slušaju teško shvatiti koju to pjesmu zapravo želiš pjevati. Ako uspiješ naručiti pjesmu, prvi refren i njegova glasnoća bit će naporni za tvoje glasnice. Dakle, prije nego što ti pukne krvna žila, bolje otpjevaj neku drugu pjesmu.

via GIPHY

6. Fallin - Alicia Keys

Ova je pjesma puna glazbenih nagaznih mina. Promjena visine glasa  Alicie Keys bit će ti gorka propast kad prvi put pustiš svoj glas. I tad ćeš pasti – u bed i u visokom luku s pozornice.

Riješi KVIZ i saznaj koju bi pjesmu trebala slušati cijeli dan bez prestanka

7. Kiss - Prince

Ova glazbena legenda je često jako podcijenjena kad je riječ o vokalnoj izvedbi. Prince ima pristojan vokalni raspon. Mnogi ne shvaćaju koliko visoko i koliko duboko zapravo pjeva. I to je kraj početka. Dakle, ako ne ležiš u kadi poput Julije Roberts (u filmu „Pretty Woman“), radije tu pjesmu ostavi na miru.

via GIPHY

8. Without You - Mariah Carey

Želiš pjesmom napokon iskazati ljubav svojoj simpatiji na krajnje romantičan način? Molimo te, samo ne s ovom pjesmom. Početak je relativno lak. Ali, refren se brzo pretvori u vrišteći festival tonova. Dakle, ako se ne želiš osramotiti poput Bridget Jones na božićnoj zabavi, onda bolje preskoči ovu pjesmu.

9. Video Games - Lana del Rey

Pjesmu samo po sebi nije tako teško otpjevati. Međutim, seksi, na prvu loptu dosadni glas, je doista seksi tek kad to pjeva Lana. Molimo te, vjeruj nam, do prve ili druge minute vjerojatno će ti biti dosadno. A do kraja pjesme će svi su mrtvi umorni i željet će ići kući. 

via GIPHY

10. Bohemian Rhapsody - Queen

Zapravo, trebala bi se maknuti od izvedbe svake pjesme grupe Queen na karaokama. A osobito od Bohemian Rhapsody. Pjesma se žanrovski mijenja najmanje šest puta. Počinje uvodom a cappella, nakon čega slijedi prelazak na baladu. Potom pjesma vodi do opere, a ide sve do hard rocka. Pjesma od 5 minuta i 55 sekundi s višejezičnim tekstom: jednostavno je preduga da se ne bi osramotila. Nakon minute do dvije, bijesni slušatelji isključit će struju ili te odvući s pozornice. Ili ćeš završiti na internetu. U ne baš najboljem izdanju.

Možda vas zanima Poznati pjevači bi ove svoje velike hitove rado zaboravili. Neke pjesme će te iznenaditi... Rubrika Stars Stars
Photo: Shutterstock

Komentari 0