Stars

Od pjesme s kojom je pobijedila na Eurosongu prošlo je 17 godina, a evo kako danas izgleda Ruslana

  • Pjesmom 'Wild Dances' ukrajinska izvođačica Ruslana odnijela je pobjedu na Eurosongu 2004. 
  • Pjesma je postala međunarodni hit koji tjednima nije silazio s europskih top ljestvica, a Ruslana je postala najpoznatija ukrajinska izvođačica
  • Osim svojim glasom pozornost je prinijela i egzotičnim izgledom, a  kako izgleda danas u 48. godini života, provjeri u nastavku

Vatrena, energična i samouvjerena Ruslana pomela je konkurenciju na Eurosongu 2004. u Istanbulu a njezina pobjednička pjesma ‘Wild Dances’ postala je međunarodni hit kojeg se vrlo rado i danas sjećamo. Štoviše, nikad ne bismo rekle da je od ove upečatljive skladbe prošlo čak dugih 17 godina posebno ako bacimo oko na Instagram profil izvođačice . Naime, Ruslana u svojoj 48. godini izgleda fantastično, a u Ukrajini još uvijek nosi titulu zvijezde. Dobila je i čak svoju Barbie lutku

Možda vas zanima Sjećaš se pobjednice Eurosonga Conchite Wurst? Nećeš vjerovati kako sada izgleda Rubrika Stars Stars

 | Autor: Instagram/@ ruslana.lyzhychko Instagram/@ ruslana.lyzhychko

Nakon što je odnijela pobjedu na Eurosongu, Ruslana neko se vrijeme posvetila političkom aktivizmu. Djelovala je i kao UNICEF-ova ambasadorica dobre volje od 2004 do 2005. Najpoznatiju ukrajinsku samostalnu umjetnicu časopis Forbes uvrstio je među 10 najutjecajnijih žena 2013. godine. Američki državni tajnik počastio ju je i međunarodnom nagradom za hrabrost u ožujku 2014. 

 | Autor: Olivier Douliery/PA Images/PIXSELL Olivier Douliery/PA Images/PIXSELL

Ruslana je zapravo iznimno svestrana. Pjeva, piše tekstove, producira, dirigira, pleše, posuđuje glas i jedna je od istaknutijih ukrajinskih društvenih aktivistica. Svoje pjesme ne prepušta slučaju; ona ih piše, skalda glazbu, a zatim i producira glazbene spotove. 

Jesu li ovo najneobičniji kostimi na Eurosongu koje smo vidjeli posljednjih godina?

 | Autor: Instagram/@ ruslana.lyzhychko Instagram/@ ruslana.lyzhychko

Do danas je vlasnica najprodavanijeg ukrajinskog albuma koji je zajedno s engleskom verzijom samo u Ukrajini prodan u 500.000 primjeraka. Pobjedom na Eurosongu s pjesmom ‘Wilde Dances’ osvojila je 280 bodova što je do tada bio maksimalno osvojen broj bodova za pobjedničku pjesmu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

‘Wild Dances’ dominirala je europskim ljestvicama 97 tjedana dok je u Belgiji 10 tjedana za redom bila na prvom mjestu. 
Njezina pjesma uvrštena je i u službeni kompilacijski album pod nazivom ‘’The very best of Eurovison’ kojim se slavi 60. godišnjica natjecanja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

Ruslana je od 1995. godine u sretnom braku s ukrajinskim producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim koji je autor teksta za njezin nezaboravni i pobjednički hit “Wild Dances”.

 | Autor: Instagram/@ ruslana.lyzhychko Instagram/@ ruslana.lyzhychko

U  novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirali su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Instagram/@ ruslana.lyzhychko

Komentari 0