Stars

Sjećaš se pobjednice Eurosonga Conchite Wurst? Nećeš vjerovati kako sada izgleda

  • Nije samo njezina pjesma bila u fokusu kada je Conchita Wurst odnijela pobjedu na Eurosongu 2014.
  • Svi su pričali o njezinom izgledu – gustoj bradi, dugoj kosi, muškom stasu, upadljivom mak-up i svečanoj ženskoj haljini
  • Šest godina kasnije Wurst izgleda sasvim drugačije, zapravo neprepoznatljivo 

Rijetko kome u pamćenju nije ostala pobjeda austrijske drag zvijezde Conchite Wurst kada je pozornici Eurosonga 2014. odnijela pobjedu pjesmom ''Rise Like a Phoenix''. No, nije samo pjesma bila u prvom planu ove neobične natjecateljice, mnogo više komentirao se njezin izgled. Gusta brada, duga kosa, upadljiva šminka duga haljina i zvonki muški glas, Conchitu pravim imenom Tom Neuwirth, lansirao je u najneobičnije zvijezde. 

Možda vas zanima Make up kakav se ne viđa često! Nina Kraljić izgleda potpuno drugačije od vremena kad nas je predstavljala na Eurosongu Rubrika Stars Stars

No, u šest narednih godina Conchita nije zadržala prepoznatljiv izgled, a u posljednjim izdanjima zaista je neprepoznatljiva. Kako je ovogodišnji Eurosong otkazan zbog epidemije uzrokovane koronavirusom, svi ljubiteljima ovog natjecanje ponuđena je ‘’utješna nagrada’ – online program u kojem sudjeluju sve zemlje sudionice , ali i neki bivši natjecatelji. Tako su u javljanjima uživo pridružila i Conchita, sasvim drugačija u odnosu na vrijeme kada je svojom pobjedom punila stupce medija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

bussi

A post shared by Conchita WURST (@conchitawurst) on

‘’Kod kuće sam kao i većina ljudi. Želim razmišljati pozitivno. Sviđa mi se što posljednjih nekoliko tjedana rjeđe nosim donje rublje. Vidimo se vrlo brzo, ostanite kod kuće’’, poručila je glazbena diva. 

Kratke smeđe kose i guste brade bez šminke na licu i bez kontaktnih leća u boji, Wurst je vjerojatno bila najbliže svome prirodnom izgledu

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Prvu drastičniju promjena nakon pobjedne na Eurosongu obožavatelji su primijetili 2019. Kada je Conchita objavila spot za pjesmu ‘’Hit me’’. Duga tamnu kosu zamijenila je kratka frizura platinasto plave boja uz koju je pjevačica i nosila bradu u istoj nijansi. 
Obožavatelji su bili šokirani promjenom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#bestof19: loved being blonde! thank you @mrmartinz

A post shared by Conchita WURST (@conchitawurst) on

‘’Sviđa mi se novi izgled. Ti si kao moderna Madonna! Mijenjaš stil i izgled tako lako, a ovaj put je to pun pogodak! Sviđa mi se i pjesma!’’, ‘’Stavrno si kao kameleon. Nema traga Conchiti, a Tom je jedva prepoznatljiv’’, komentirali su obožavatelji novi singl. 

Glazbenica je već ranije govorila o želji da se odmakne od identiteta Conchite Wurst. U intervjuu 2017. Za njemački Die Welt otkrila je kako je Conchita nadživjela svoj vijek. 

‘’Osjećam se kao da želim stvoriti novu osobu …s bradatom damom postigla sam sve što sam htjela od pobjede na Eurosongu. Više nego ikada, ovih dana se preispitujem u čemu mogu biti dobra. Conchitu ne trebam više’’, rekla je u intervjuu. 

Uz zadnje vrijeme Tom Neuwirth nastupa samo uz umjetničko ime Wurst što u prijevodu s njemačkog jezika znači kobasica.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0