- Premda većina ljudi smatra da se svako jelo može spraviti u pećnici – to nije istina!
- Naime, postoje određene namirnice koje nisu dobre za pećnicu
- Otkrit ćemo ti koje su to 4 namirnice koje se nikada ne spravljaju u pećnici
Pećnica je naša vjerna pomagačica u trenucima kad trebamo spraviti ukusno jelo na brzinu ili pak podgrijati ostatke jela. Međutim, neke namirnice bolje je ne spravljati u pećnici, jer će izgubiti okus i teksturu. Ove četiri namirnice radije spravljaj nekom drugom metodom kuhanja.
1. Određene zamrznute namirnice
Meso od peradi ili zamrznute ostatke jela (poput složenaca) najprije treba odmrznuti pa tek onda ugrijati u pećnici. Inače je moguće da na kraju budu suhe te izgube okus.
2. Cijela jaja
Premda se jaja mogu „skuhati“ u pećnici, to je prilično opipljiva zadaća. Naime, ako ih predugo griješ, mogu eksplodirati i zaprljati totalno pećnicu. Dakle, poštedi se dugotrajnog čišćenja te jaja radije skuhaj u kipućoj vodi na štednjaku.
3. Namirnice koje se trebaju pržiti u dubokom ulju
Nije isto pržiti u dubokom ulju i peći u pećnici. Panirano meso bolje je pržiti ili fritirati. S druge strane, povrće je moguće peći u pećnici.
4. Namirnice koje se moraju pariti
Fina para koja nastaje kod parenja povrća na štednjaku ne može nastati u pećnici.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
dancy11.04.2005
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.