- Nikada nismo našle trik za čišćenje koji nismo željele iskušati
- Tako da smo, kad smo pročitale da tableta za pranje posuđa lako uklanja masnoću sa vrata pećnice, znale da moramo probati
- Nekako smo bile skeptične prema ovoj metodi, ali se pokazalo da smo bile u krivu
Sigurne smo da ćeš i ti, prije ili kasnije, isprobati ovaj trik. Prije nego što započneš, obavezno navuci zaštitne gumene rukavice - jer je izbjeljivač aktivni sastojak tableta i ne želiš da izbjeljivač osuši tvoje ruke. Potom stavi neraspakiranu tabletu u zdjelu s toplom vodom i počni čistiti.
Mi smo čistile držeći tabletu između palca i kažiprsta (uglavnom da spriječimo da crvena kugla za ne ispadne) i strugale smo kružnim pokretima po staklenim vratima. Pokušale smo najprije s plave strane, a zatim s bijele; niti jedna strana nije se činila boljom od druge. Rezultati su bili brzi: masne mrlje nestale su nakon nekoliko „pilinga“!
Nastavile smo čistiti staklo tom tabletom, uranjajući je u toplu vodu kad je trebalo, dok se nije rastopila i raspala, a zatim smo uzele drugu kako bismo mogle očistiti rubove duž teško dostupnih područja. Brzo smo saznale da je najbolji način čišćenja tabletom položiti je i dobro pritisnuti dlanom. Što se tiče kuglice, ona je i dalje ispadala pa smo je ostavile da se otopi u posudi s toplom vodom.
Jednom kad tabletom očistiš cijelu staklenu površinu, obriši je papirnatim ručnikom, a zatim vlažnim ručnikom kako bi obrisala sve ostatke ostataka. Staklo će biti apsolutno savršeno čisto!
Dalje: nestakleni dio vrata pećnice. Tableta upija prilično puno vode, a čini se da mast brže odlazi. Pretpostavljamo da je to dijelom bilo zbog vode i zato što smo tijekom pranja koristile puno veći pritisak (nema krhkog stakla!).
Nakon što smo završile čišćenje i obrisale površinu čistom krpom, još uvijek smo vidjele male djeliće tvrdokorne pečene mrlje, pa smo još jednom očistile s onim što je ostalo od. Ostavile smo da odstoji i suši se oko 10 minuta, a zatim prebrisale mokrom krpom.
Bilo je gotovo previše jednostavno – i savršeno čisto!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.