Life&style

Ovo volimo! Recept za najhrskaviju pohanu piletinu koju pečeš u pećnici, a ne u vrelom ulju

  • Pohana piletina mnogima je jedno od omiljenih jela 
  • Volimo kad je hrskava, no ipak izbjegavamo koristiti puno ulja
  • Zato postoji ovaj recept kojim ćeš pohanu piletinu peći u pećnici, a ipak će ti biti

Pohana piletina omiljeno nam je jelo još iz djetinjstva, a pogotovo volimo njezinu hrskavost. Može se pripremiti na jako puno načina, no većina recepata za hrskavost zahtijeva prženje u puno ulja, što, kako znaš, i nije dobro za zdravlje, ali ni za figuru.

Možda vas zanima Recept za najfiniju pohanu piletinu na svijetu - ovako će ti ispasti kao da je iz KFC-ja Rubrika Life&style Life&style

Koliko god nam pohana piletina bila ukusna, ako je pripremljena u puno ulja to može izazvati neugodne posljedice za nas. Iz tog razloga odlučili smo pronaći recept koji će te oduševiti, a nećeš imati tegoba. 

Za pripremu ti je potrebno sve što i inače koristiš, dakle jaja, brašno, sol, a ono što piletini daje hrskavost je tortilja čips. Cijeli proces je vrlo jednostavan.   | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Prvi korak je da smrviš tortilja čips, a jedan od načina je i da ga staviš u vrećicu za zamrzavanje te smrviš batom za meso ili valjkom. Zatim u posudi pomiješaš smrvljene trortilje s brašnom, malo soli te po želji možeš dodati i curry ako voliš pikantniji okus.
U drugoj posudi izmiješaj jaja u koja ćeš umakati posoljene i popaprene tanke pileće odreske.
Zatim piletinu uvaljaj u smjesu brašna i tortilja čipsa.

 | Autor:

Možda vas zanima Znamo što dodati piletini kako bi ti uvijek ispala mekana, sočna i topila se u ustima Rubrika Life&style Life&style

Pećnicu ugrij na 180 stupnjeva, a zatim ubaci pleh na kojem je naslagana piletina na papiru za pečenje. Ostavi u pećnici da se peče 30-40 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Vjerujemo kako će te oduševiti ovaj način pripreme, a kasnije i okus. 
Možeš poslužiti uz majonezu ili neki umak po svom ukusu. 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0