- Rekli su da se to ne može učiniti – da su sastojci tajni i da nema šanse kod kuće spraviti tako ukusnu i hrskavu piletinu
- Međutim, usuđujemo se reći da je domaća verzija pržene KFC piletine savršena
- Donosimo ti recept za ukusnu i hrskavu piletinu u KFC-stilu
Pohana piletina je jelo koje malo tko ne voli, zar ne? A što ako ti kažemo da smo nabavili recept po kojem se navodno piletina sprema u KFC lancima, a ako si je ikad probala, znaš kako je prefina. Započinješ s ukusnom kombinacijom 10 začina koje već najvjerojatnije imaš u svojoj smočnici i kombiniraš ih s brašnom i smeđim šećerom kako bi stvorila onu vrhunsku KFC-hrskavost za kojom svi žude. Nakon toga nema ništa lakše od pripreme i prženja piletine u vrućem ulju. Ako si se ikada pitali kako spraviti KFC-piletinu, tajna je otkrivena…
Sastojci
• 1 žlica paprike
• 2 žličice soli
• 1 žličica čilija u prahu
• 1 žličica crnog papra
• 1/2 žličice celerove soli
• 1/2 žličice sušene kadulje
• 1/2 žličice češnjaka u prahu
• 1/2 žličice mljevenog papra
• 1/2 žličice suhog origana
• 1/2 žličice suhog bosiljka
• 1/2 žličice suhog mažurana
• 1 1/2 šalice univerzalnog brašna
• 1 žlica smeđeg šećera
• 1 cijelo pile (2 komada prsa, 2 batka, 2 zabatka, 2 krila)
• jaja (broj po potrebi)
• ulje za prženje
Priprema:
• Ugrij fritezu na 180 stupnjeva. Temeljito pomiješaj sve začine.
• Kombiniraj začine s brašnom, smeđim šećerom i solju.
• Umoči komade piletine u izmiješane bjelanjke da ih lagano prekriju, a zatim prebaci u smjesu s brašnom. Nekoliko puta okreni i provjeri je li se mješavina brašna stvarno primila za piletinu. Ponovi postupak sa svakim komadom piletine.
• Ostavi piletinu da odstoji oko 5 minuta kako bi se panada malo posušila.
• Prži piletinu u serijama. Prsa i krila prži 12-14 minuta, a batke i zabatke još nekoliko minuta više. Piletina je pržena kada termometar za meso (koji umetneš u najdeblji dio) pokaže 75 stupnjeva.
• Ostavi piletinu da se ocijedi na nekoliko papirnatih ručnika nakon što je izvadiš iz friteze. Posluži dok je vruće.
Savjeti stručnjaka
• Prsa i krila isprže se brže od batka i zabatka. Bijelom mesu trebat će 12-14 minuta, ovisno o debljini, a za batak i zabatak trebat će nekoliko minuta više. Unutarnja temperatura pržene piletine trebala bi biti 75 stupnjeva, što je najlakše provjeriti termometrom za meso.
• Ovaj recept savršeno se kombinira s umacima. Žlica pesta pomiješana s majonezom, obični grčki jogurt sa svježim nasjeckanim vlascem i limunovom korom, majoneza s češnjakom... tek je nekoliko ukusnih ideja za umak.
• Udvostruči mješavinu začina te je ostavi za kasnije – možeš je čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do tri mjeseca.
• Nakon što je svaki komad piletine premazan bjelanjkom i smjesom od brašna, ostavi ih da odstoje nekoliko minuta kako bi se panada posušila prije nego što ide u vruće ulje.
POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
horv1869
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.