- Palačinke spravljaš uvijek u tavi?
- Vrijeme je da iskušaš ovaj originalni recept te spraviš palačinke iz pećnice
- Bez brige – ne treba ti akrobatsko umijeće za okretanje palačinki u zraku
Spravljanje palačinki može biti zabavno – ali, ne baš toliko ako ih moraš spraviti za više osoba. Dok drugi uživaju u palačinkama mažući ih marmeladom ili Nutellom, ti stojiš uz štednjak kako bi ispržila još hrpu palačinki za obitelj ili goste. Kad ćeš konačno jesti zajedno s njima? Bez problema i vrlo brzo – ako palačinke spraviš u pećnici. Zamiješaj sastojke, stavi ih u duboki lim, pričekaj nekoliko minuta te svi zajedno možete početi jesti.
Prednost – ako spraviš cijeli lim s palačinkama, ovisno o ukusu možeš drugačije „začiniti“ svaki ugao palačinki. Na primjer, u jedan ugao dolaze banane, u drugi borovnice, treći maline… Iskušaj palačinke s jagodama, brusnicama ili sastojcima kao što su čokoladne mrvice ili maslac od kikirikija. Kao preljev možeš još nakon pečenja dodati javorov sirup.
Evo kako spraviti palačinke s bananom u pećnici
Sastojci:
• 3 šalice brašna
• 2,5 žličice praška za pecivo
• 2,5 žličice sode bikarbone
• 1 žličica soli
• 3 šalice malomasne mlaćenice
• 3 jaja
• 1 žličica javorovog sirupa
• 1,5 šalica neslanog, rastopljenog maslaca
• po želji na ploške narezane banane ili drugi sastojci
Spravljanje:
• Zagrij pećnicu na 250 stupnjeva.
• Namasti dobro lim za pečenje pa ga obloži papirom za pečenje.
• Pomiješaj sastojke. Najbolje je najprije pomiješati suhe sastojke, potom mlaćenicu, maslac te na kraju jaja.
• Ostavi da smjesa odstoji oko 5 minuta te sve ravnomjerno raspodijeli po limu.
• Na kraju po tijestu posloži banane ili neko drugo voće.
• Palačinku peci oko 15 minuta. U međuvremenu isprobaj drvenim štapićem je li tijesto pečeno ili treba još vremena.
• Nareži na manje komade te posluži s preljevom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.