Life&style

Otkrivamo ti 8 načina kako se ljubazno riješiti gostiju - bez da ih doslovno potjeraš van

  • Da li ti se već desilo da imaš punu kuću gostiju i samo želiš da odu kako bi mogla uživati u vlastitom miru?
  • Vrlo je teško nekoga direktno zatražiti da napusti tvoj dom te to može dovesti do vrlo neugodnih situacija
  • Stoga ti donosimo osam načina na koje ćeš svojim gostima pristojno dati do znanja da je vrijeme za odlazak

Pozvala si goste, druženje je proteklo u sjajnom raspoloženju i smatraš kako je vrijeme da tvoji uzvanici napuste tvoj dom. No, što učiniti ako oni ne pokazuju istu namjeru. Riječ je o nezgodnoj situaciji, no ona nužno biti neugodna. Postoje pristojni načini na koji možeš zatražiti od svojih gostiju da napuste toj dom. Naravno, možeš biti vrlo direktna u svom pristupu ili se poslužiti s par trikova koje ti otkrivamo u nastavku.

Možda vas zanima 5 stvari koje gosti prvo primijete kad uđu u tvoj dom - i kako ćeš ih dotjerati do savršenstva Rubrika Life&style Life&style

1. Predloži premještanje zabave na drugo mjesto

Ako jednostavno želiš goste izvući iz kuće, ali želiš da i dalje nastave druženje, možeš predložiti odlazak negdje drugdje. Na primjer, reci: "Idemo popiti piće u bar na uglu" ili "Tko želi kuglati?" Tvoji će prijatelji vjerojatno predlagati prijedloge sve dok se svi ne dogovorite o sljedećem odredištu. Shvatit će tvoj nagovještaj i pristati premjestiti zabavu na drugo mjesto.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

2. Pravi se da su oni spremni otići

Kad si spremna za završetak večeri reci nešto poput: "Jao, držala sam vas ovdje pola dana!" ili" Bože, satima ste ovdje kao taoci! Sigurna sam da ste iscrpljeni i spremni otići kući." Malo je vjerojatno da će se raspravljati s tobom ili insistirati na tome da ostanu duže tako da ćeš ponovno imati svoj dom samo za sebe.

3. Spomeni vrijeme

Trik u kojem iznenadno pogledaš na sat i prokomentiraš kako je proletjelo vrijeme nerijetko pali kada je rastjerivanje gostiju u pitanju. Mogla bi reći: „O, Bože! zar je već ponoć! "Ili" Jao, nisam imala pojma da je prošlo šest sati!" To bi trebalo biti sasvim dovoljno da tvoji prijatelji shvate poruku. 

anketa | Autor: miss7 miss7

4. Počni zijevati

Zijevanje će jasno naznačiti da si umorna i spremna završiti večer. Naravno, čak i ako zijevaš usred dana to će tvojim gostima odati poruku kako si umorna i iscrpljena te željna odmora.

5. Odglumi glavobolju

Ovo je zasigurno najstariji trik iz rukava, a primjenjiv je na različite životne situacije pa tako i "rješavanje gostiju". 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Umjetnost brzog čišćenja: Ovo je najefikasnija strategija spremanja kuće kad ti stižu gosti Rubrika Life&style Life&style

6. U svakoj šali pola istine

 Ako misliš da će tvoji gosti dobro prihvatiti šalu, upotrijebi je! Uz lagani smiješak reci im kako je vrijeme da odu. Obično će oni shvatiti poruku i uputiti se svojim kućama. 

7. Najavi kako je druženju došao kraj

U pojedinim slučajevima je umjesto bijelih laži bolje posegnuti za istinom. Reci: "Oprostite, ali zabava je gotova! Sjajno smo se proveli i nadam se da ćemo se uskoro opet vidjeti." Ovo je izravno, ali pristojno i trebalo bi potaknuti tvoje goste na odlazak.

8. Počni obavljati sitne zadatke

Kako bi dala do znanja da se druženje primaklo kraju kreni pospremati stvari, očisti stol ili se uputi u kuhinju kako bi se pobrinula za suđe. Možeš isključiti i glazbu, ugasiti svijeće ili svjetla u prostorijama koje se ne koriste. Sve će te stvari nagovijestiti tvojim gostima da se večer privela kraju.

 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.


Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Marija753

    Marija753

    Super. Dio trikova zasigurno bi upalio, jer neki definitivno ne znaju mjeru.