Life&style

5 stvari koje gosti prvo primijete kad uđu u tvoj dom - i kako ćeš ih dotjerati do savršenstva

  • U savršenom svijetu uvijek sve stižemo, dom nam je uvijek savršen, sve oprano i izglancano
  • U stvarnom životu nije uvijek tako, često ni kad nam dolaze gosti
  • Evo kako će tvoj dom ostaviti tip-top dojam na tvoje uzvanike 

Zanimljivo, naš nered nikada nam ne upada u oči, ne čini nam se nepodnošljivim, neoprano suđe u kuhinji ponekad i ne zamijećujemo, prašinu u kupaonici na bočicama s kremama ili parfemima ignoriramo. Začudo, kad odemo nekome u goste sve to itekako vidimo i pamtimo.  Ako uskoro očekuješ goste ili želiš uvijek biti spremna i za one neočekivane, moraš znati kojih pet stvari će tvoji gosti itekako zamijetiti.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

1. Hodnik ili predsoblje

Smatramo da se svakako isplati držati hodnik urednim jer to je prvo što će tvoji gosti zamijetiti kad uđu. Bilo bi dobro da u njega smjestiš policu ili konzolu, vješalicu - mjesto na koje gosti mogu odložiti svoje stvari. Otirač za noge povremeno ispraši i drži ga urednim. Sjeti se, prvi dojam nije nevažan. Pometi ili usisaj pod u hodniku prije nego što dođu gosti, a najbolje nekoliko puta tjedno. Hodnik ili predsoblje možeš uljepšati, učiniti ugodnijim ako u njega postaviš buket svježe ubranog cvijeća ili biljku lončanicu.
 

2. Miris

Možda si se ti navikla na miris starudija koje si odnekud dovukla, možda ne primjećuješ da nisi provjetrila nakon prijanja luka, no gosti će to itekako primijetiti. Kao što će ih pozitivno iznenaditi ako tvoj dom ugodno miriši. Stan moraš često provjetravati. Otvori prozore - odmah - neka ti uđe svježi zrak. Uvijek je ugodno kad u kući u koju dolaze gosti gori mirisna svijeća ili je u kutove postavljeno neko esencijalno ulje koje ugodno miriši, recimo limun, naranča, mandarina ili vanilija. Ako nemaš ni jedno ni drugo, u loncu neko vrijeme kuhaj kore od citrusa. 
 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

3. Nered

Nećemo ti sad tumačiti da moraš postati sljedbenica uredne Japanke Marie Kondo, majstorice bacanja, ali ne smiješ u stanu držati starudije i stvarati nered. Ako su ti se gosti upravo najavili i nemaš puno vremena, skupi sve stvari u vreću i stavi je u pokrivenu košaru za prljavo rublje. Ukratko, sakrij sve što tvojem domu daje osjećaj zapuštenog i neurednog. Dječje igračke stavi u lijepe košare. Jednu ladicu u stanu odredi kao ladicu za račune, neotvorenu poštu, kataloge. Oprano i izglačano rublje spremi u ormar, prljavo u košaru za prljavo rublje. Sve mora imati svoje mjesto. Prvo očisti one prostore oko kojih ćete se zadržavati - stol za jelo, kuhinjski otok, stolić u dnevnoj sobi, kauč.

Možda vas zanima Znanstvenici su došli do otkrića koje bi nam čišćenje kuće moglo učiniti podnošljivijim Rubrika Life&style Life&style
 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

4. Kupaonica

Ako ne stigneš pospremiti cijeli stan prije nego što stignu gosti, ako moraš birati samo jednu j prostoriju, neka to svakako bude kupaonica. Malo je toga tako odvratno kao prljava i zapuštena kupaonica, pogotovo kad nije tvoja! Obriši magičnom krpom umivaonik i sve plohe na kojima držiš kozmetiku. Izribaj i posve očisti WC, obriši ogledalo. Pobrini se da u kupaonici bude dovoljno toaletnog papira. Rasporedi mirisne sapune ili svijeće u kutove.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Blistavo, a brzo! Isprobaj genijalan trik za lakše čišćenje kupaonice Rubrika Life&style Life&style

5. Kućni ljubimci

Dlaka tvojeg kućnog ljubimca tebi se nikada neće gaditi toliko koliko se gadi gostima. Ako imaš kućnog ljubimca, usisaj tepih i kauč, na njima ne bi smjelo biti dlaka. Pospremi igračke svojeg kućnog ljubimca. Očisti prostor oko zdjelice za hranu i operi zdjelice za hranu i vodu. Svakako mački promijeni pijesak.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0