Life&style

Blistavo, a brzo! Isprobaj genijalan trik za lakše čišćenje kupaonice

  • Subota je i vrlo vjerojatno na rasporedu imaš temeljitije pospremanje stana
  • Čišćenje kupaonice definitivno ne spada među naše omiljene zadatke u kućanstvu
  • Ovaj trik će ti prilično olakšati taj mrski posao

Većina nas ne luduje za čišćenjem kupaonice – stoga si to treba pokušati maksimalno olakšati te učiniti koliko je god moguće ugodnim. Odnosno – treba to učiniti maksimalno jednostavnim. Naime, postoji jedan trik koji bi svakako trebala isprobati prije sljedeće akcije čišćenja kupaonice. 

Istuširaj se vrućom vodom i napravi puno pare! 

Molim?! Tuširati se prije čišćenja? Zar fino opuštajuće tuširanje nakon napornog čišćenja nije nagrada? Da – i ne! Naime, tuširanje vrućom vodom prije čišćenja treba ispuniti jednaku zadaću – dobro zagrijati prljavštinu. Vodena para će razrijediti i „pokupiti“ malo prljavštine. Nakon toga je puno jednostavnije čistiti – jer se veći dio prljavštine lakše uklanja.

Funkcionira li to doista? 

Da! U krajnjoj liniji, po tom principu funkcioniraju i čistači na paru – za koje moramo izdvojiti popriličnu svotu novaca. Para odvoji čistoću sa svih mogućih površina. Naravno da para od tuširanja nije toliko koncentrirana kao ona kod aparata za čišćenje parom, ali sasvim je dovoljna za olakšavanje čišćenja kupaonice, zidova, umivaonika, toaleta i tuša ili kade. 

Možda vas zanima 5 stvari koje (začudo) moraš maknuti iz kupaonice Rubrika Life&style Life&style

Važno: za vrijeme tuširanja nemoj otvarati prozor ili vrata – kako bi vodena para ostala u kupaonici.

Nakon tuširanja najprije očisti kupaonicu, a zatim je dobro provjetri. Naime, kupaonica ne smije postati sauna – naravno da ne želiš vidjeti gljivice kako se pojavljuju na zidovima. Ako se jako uprljaš ili oznojiš za vrijeme čišćenja kupaonice, onda bi se za sljedeći puta mogla dogovoriti s partnerom: jedan se tušira, a drugi čisti nakon toga. Sljedeći tjedan se mijenjate... 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0