Life&style

5 stvari koje (začudo) moraš maknuti iz kupaonice

U kupaonici provodimo u prosjeku 28 minuta dnevno. Stoga želimo imati neke proizvode nadohvat ruke – što i nije baš uvijek preporučljivo…

Ako ćemo malo vježbati matematiku, onda ispada da u kupaonici provedemo jedan cijeli tjedan u godini dana. Dakle, tijekom života provedemo puno vremena u pranju zuba, tuširanju i češljanju. I naravno da moramo puno toga imati u blizini – ali oprez! Nekim proizvodima nije mjesto u kupaonici! 

1. Tablete i drugi lijekovi

Koliko god ti se možda to činilo čudno, stavljanje tableta pored četkice za zube (kako ih ne bismo zaboravile popiti), može biti opasno. Toplina i vlaga u kupaonici može jako smanjiti djelotvornost različitih lijekova. Na pakiranju različitih lijekova piše da ne smiju biti spremljeni na temperaturi većoj od 30 stupnjeva. „Logično“, pomislimo, ali zaboravimo da ljeti nakon tuširanja i feniranja vrlo brzo temperatura poraste iznad 30 stupnjeva. Ako tableta protiv bolova neće maksimalno djelovati, to je tek kratkotrajni problem – za razliku od antibebi pilula kod kojih „posljedice“ mogu biti dugotrajnije. 

2. Parfemi

Kad se fino sredimo, preostaje još da nanesemo malo parfema i spremne smo za izlazak. Toplina i vlaga su krivci ako bakterije završe u bočici parfema. A bakterije su krive što parfem izgubi miris. Zbog toga ga je bolje držati u spavaćoj sobi. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

3. Kistovi za make-up 

To da različiti kistovi i spužvice sakupljaju razne bakterije, to već znamo. Ako ih ostavimo u kupaonici, dodatno ćemo pogodovati rastu bakterija. Dakle, radije drži kist za make-up u ormariću u sobi – i često ga operi sapunom. 

4. Krema za sunčanje 

Vlaga u kupaonici pobrine se za rast gljivica u tubi. Ako je krema dodatno izložena toplini, onda može izgubiti djelotvornost. Najbolje ju je čuvati izvan kupaonice – na hladnom i suhom mjestu. 

Možda vas zanima Začepljeni odvodi u kući? OVO će ti instantno pomoći Rubrika Life&style Life&style

5. Brijači i britvice 

Naravno da ih uglavnom koristimo u kupaonici. Međutim, stalna vlaga otupljuje nožiće te se na njima sakupljaju bakterije. A to kod brijanja uzrokuje upale i prištiće. Kako bi maksimalno dugo održala britvicu oštrom, onda je temeljito operi nakon brijanja vrućom vodom – i nemoj je držati u kupaonici! Ako želiš biti temeljita, onda je posuši ručnikom ili čak fenom. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0