Life&style

Začepljeni odvodi u kući? OVO će ti instantno pomoći

Zamisli ovaj scenarij: zatekneš se s napunjenom zaštopanom kadom, a hitne intervencije i nisu baš jeftine...Zato postoji ovaj trik koji

Scenarij začepljenog odvoda baš nikome od nas nije posebno po volji, ali u toj situaciji se jednostavno mora brzo reagirati. Ako ćeš biti jedna od onih ljudi koji sjede i kukaju mogla bi završiti s kupaonskom poplavom, a tu su i "kolateralne žrtve" - parket, zidovi, boja sa zidova, a prijeti ti i opasnost od renovacije stana.

Kako bi uspješno izbjegla scenarij iz kućne noćne more, za odčepljivanje odvoda iskoristi jedan jednostavan trik. Prvi korak je postaviti puno ručnika oko začepljenog područja, za svaki slučaj. U začepljeni umivaonik, kadu ili WC školjku ulij jednu šalicu deterdženta za pranje suđa. Odmah zatim ulij kantu tople vode i ostavi tekućinu da stoji 20 minuta. 

Nakon tih 20 minuta razina vode bi se trebala spustiti (u WC školjci) ili u potpunosti nestati (u umivaoniku ili kadi ili sudoperu). Sada još jednom ulij kantu punu vruće vode, čisto kako bi se cijevi isprale od deterdženta. Cijevi će tako nastaviti svoju cirkulaciju i početi raditi. Ovaj trik je isprobala blogerica You Tube kanala Clean My Space. Ona je prvo začepila WC školjku sa smotuljkom toaletnog papira premazanog masnoćom s roštilja. I doista je uspjelo! YouTuberica dodaje da nije sigurna hoće li uvijek uspjeti, ali eto, svaki savjet plus dobro dođe. No, čuli smo da ovaj trik još bolje funkcionira ako se s deterdžentom za suđe pomiješa i šalica sode bikarbone. Sretno!

Photo: Instagram

Komentari 0