Life&style

Umjetnost brzog čišćenja: Ovo je najefikasnija strategija spremanja kuće kad ti stižu gosti

  • Trebaš čistu kuću u kratkom roku?
  • Pripremanje kuće za dolazak društva nije mali zadatak, osobito ako su ti se najavili neočekivani gosti
  • Ali, uz savjete stručnjaka za čišćenje kuća, možete sve srediti prije dolaska gostiju…

Imati plan može ti pomoći da savladaš umjetnost brzog čišćenja i istovremeno sačuvaš razum. Čišćenje kuće je dosadno, ali ne treba ti čitav dan. Slijedi ove savjete kako bi maksimalno iskoristila vrijeme…

Kreni s „vrućim točkama“

Bilo da imaš posla s neočekivanim gostima ili je riječ o „last minute zabavi“, usredotoči se na "vruća područja" te napravi popis za čišćenje kuće, kaže John Crum, vlasnik tvrtke za čišćenje „Crum Cleaning“ iz SAD-a.

Drži se kupaonice koju će koristiti gosti, zajedno s kuhinjom i blagovaonicom ili prostorom za zabavu u kojem će gosti provoditi većinu svog vremena. Preskoči prostore kuće ili soba koje gosti neće vidjeti - poput hodnika na drugom katu, spavaćih soba i tvog kućnog ureda. Uvijek možeš zaključati vrata ako moraš. Ne zamaraj se stvarima koje ne upotrebljavaš.

via GIPHY

Imaj prave alate za čišćenje

Prije nego što počneš sa čišćenjem, provjeri imaš li sredstva za čišćenje koja su ti potrebna za obavljanje kućanskih poslova. "Tvoj sljedeći veliki korak je prikupiti zalihe za čišćenje i spojiti ih sve zajedno kako ne bi trčala naprijed-nazad", kaže Crum. Preporučuje da sve neophodne alate za čišćenje staviš u kantu za jednostavno nošenje koju možeš nositi iz sobe u sobu.

Možda vas zanima Mnogi rade ovu pogrešku s čišćenjem kade - ovako ćeš brzo imati blistav rezultat Rubrika Life&style Life&style

Umjesto metle, Crum kaže da je usisavač učinkovitiji za čišćenje poda ili pločica od tvrdog drva. Usisavači također trebaju imati lako dostupne dodatke koji će ti pomoći da brzo očistiš teško dostupna područja.

Nabavi i nekoliko kompleta krpa od mikrovlakana: zelene krpe za kuhinju, plave krpe za kupaonicu i crvene za prašinu.

via GIPHY

Pobrini se za dobar prvi dojam

Počni s mjestima koja će gosti vjerojatno vidjeti kad prvi put uđu u kuću. Ciljaj područja poput predsoblja, ulaza i ormara za kapute. Provjeri postoje li otisci prstiju na vratima, kvakama i staklu i obrišite ih, savjetuju stručnjaci.

Provjeri ima li u ormaru dovoljno vješalica za jakne gostiju i razmisli o stavljanju gumene prostirke na kojoj gosti mogu ostaviti cipele.

Možda vas zanima Znanstvenici su došli do otkrića koje bi nam čišćenje kuće moglo učiniti podnošljivijim Rubrika Life&style Life&style

Čisti od vrha do dna

Sada može početi pravo čišćenje kuće.

Počni od samog vrha - tako da prašinu i prljavštinu sa površina spuštaš na pod. U kuhinji obriši prašinu sa svega što je visoko, a zatim sa pulta, štednjaka, mikrovalnu pećnicu, hladnjak i ormare. Zatim prijeđi na pod. Slično tome, u kupaonici očisti ogledala, kadu, tuš i WC prije nego što kreneš prati pod.

via GIPHY

Neka sredstva za čišćenje rade svoj posao

Većina ljudi obično stavlja sredstva za čišćenje na površine i odmah započnu čistiti, što rezultira velikim brojem izgubljenog vremena i nepotrebnog napora. Na primjer, u kupaonici stavi  dezinfekcijsko sredstvo i pusti ga da odstoji", kaže Crum, koji savjetuje prskanje područja poput pulta, kade i tuševa, a zatim rješavanje zadataka poput čišćenja ogledala. Isto vrijedi i za kuhinju. Naravno, nemoj dopustite da proizvod stoji predugo. Također se može posušiti ili ostaviti pruge.

POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE:
 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0