Life&style

Ove stvari u kućanstvu trebaš čistiti rjeđe nego što to misliš - neke će te baš razveseliti

  • Imamo dobre vijesti za tebe! U kućanstvu slijedi malo rasterećenje, odnosno manje posla
  • Naime, neke stvari si sigurno dosad čistila previše često – otkrit ćemo ti koje
  • Primjerice tave ne moraš nakon svakog korištenja temeljito prati deterdžentom

U novoj godini su kod mnogih zadaci sa liste već u realizaciji. Osim preuređenja stana, promjena prehrane te čišćenje omiljene su novogodišnje odluke. Kako bi ti ostalo doista dovoljno vremena za važnije stvari, kod čišćenja određenih stvari u kućanstvu možeš brzo staviti kvačicu uz neke na popisu. Naime, neke stvari čistimo češće nego što bismo trebale. Uštedjet ćeš si dragocjeno vrijeme i moći ćeš se koncentrirati na druge lijepe stvari u životu…

1. Tavica 

Tavica je uglavnom svakodnevno u upotrebi i ne mora se nakon svakog korištenja temeljito oprati deterdžentom i spužvicom. Ako je u tavici ostalo ulje od prženja, sljedeće jelo koje ćeš pržiti imat će još bolji okus. Zato isperi tavicu toplom vodom. Međutim, ako si pržila ribu, a sljedeći dan želiš spraviti kajganu, onda moraš tavicu oprati deterdžentom za posuđe. 

via GIPHY

2. Traper 

Dobre traperice ni u kom slučaju ne treba nakon jednog ili nekoliko nošenja ubaciti u stroj za pranje rublja. Čestim pranjem gubi se  kvaliteta trapera. Dakle, peri ih čim rjeđe… 

Možda vas zanima Pranje posteljine: ljeti vrijede drukčija pravila i vjerojatno je ne pereš dovoljno često Rubrika Life&style Life&style

3. Ogledalo 

Otiske prstiju i mrlje na ogledalu vrlo brzo možeš otkriti. Međutim, radi se o optičkom, a ne higijenskom problemu. Dok se slavine i kvake često dodiruju i prljaju, površina ogledala gotovo sigurno neće biti mjesto gdje će se množiti klice. Dakle, ne moraš baš svaki tjedan prati ogledalo – peri ga kad ti dolaze gosti ili ako su vidljive goleme mrlje. 

via GIPHY

4. Aparat za kavu 

Ako imaš aparat za kavu za štednjak, onda možeš na neko vrijeme ostaviti deterdžent i spužvicu po strani. Naime, u maloj posudi će aroma kave biti još bolja – ako se ne čisti. Radije isperi posudu toplom vodom – ali ne nakon svakog korištenja. 

Možda vas zanima Ovih 6 stvari u tvom domu moraš mijenjati puno češće nego što misliš Rubrika Life&style Life&style

5. Sportska odjeća 

Ako intenzivno treniraš i oznojiš se, gornje dijelove odjeće ili sportski grudnjak trebala bi oprati nakon svakog treninga. Međutim, tajice ili sportske hlačice ne trebaju se prati nakon svakog posjeta teretani ili fitness studiju. Na nogama se manje znojimo pa te dijelove odjeće možemo više puta koristiti. To čuva materijal te će hlačice dulje trajati. 

via GIPHY

6. Parket 

Pravi parket ne treba prečesto močiti. To nije dobro za drvo, a i štedi vrijeme. Ako baš ima nekih jako prljavih mjesta, ciljano ih operi vlažnom krpom – inače je dovoljno usisavanje. 

 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0