Life&style

Ovih pet pogrešaka kod uređenja stana rade gotovo svi - a dizajneri interijera ih se groze

  • Naravno da želimo urediti mjesto u kojem živimo u „savršeno gnijezdo“
  • Međutim, upravo zbog velike želje zanesemo se i često svojim preambicioznim idejama napravimo pogreške koje ne odgovaraju prostoru u kojem živimo
  • Ovih pet pogrešaka kod uređenja stana najčešće se potkradaju…

Raspored namještaja, kombinacije boja, tepih, zavjese – sve to može utjecati na to hoće li nečiji dom izgledati sjajno ili ne. Stoga stručnjaci za uređenje interijera preporučuju da se držimo sljedećih savjeta kako bismo izbjegle najčešće pogreške pri uređenju doma…

1. Stavljaš premali tepih

Ako je tepih premalen u odnosu na veličinu prostorije, odnosno namještaja, sve djeluje jako stisnuto. Uvijek izaberi tepih koji viri najmanje 30 cm sa svake strane namještaja. Savjet: ako pri kupovini tepiha nisi sigurna odgovara li veličina, izmjeri dužinu i širinu te zalijepi doma traku na pod. S tim „okvirom“ možeš otprilike vidjeti koliko velik treba biti tepih.

 | Autor: Pinterest Pinterest

2. Blokiraš dnevno svjetlo

Osim što vanjsko svjetlo djeluje svježe na prostoriju, daje našem tijelu dodatnu energiju. Zbog toga je važno da ne stavljaš velike biljke ili stvari na prozore – koje će blokirati svjetlo. Radije stavi male kaktuse na prozore, a teglice sa začinskim biljem u kuhinju – npr. na zidnu policu.

 | Autor: Pinterest Pinterest

3. Isključivo su ti bijeli zidovi

Što je svjetlija boja zida, toliko veća djeluje prostorija. To je istina, ali to pravilo više vrijedi za manje prostorije s malo danjeg svjetla. Što je veća prostorija te ima više svjetla, važnije je akcentirati. To se može lijepo u obliku obojenog zida koji će prostoriju učiniti uzbudljivijom. Pazi na to da boja zida odgovara interijeru. Preporučuje se obojati samo jedan zid u prostoriji kako ne bi bilo previše divlje. Taj neka bude u blizini prozora kako bi boja lijepo došla do izražaja. 

 | Autor: Pinterest Pinterest

4. Prenisko si objesila zavjese

Kako bi svaka prostorija izgledala optički veća, trebaš montirati karniše što je moguće bliže stropu. Što je viši strop, toliko trebaju duže biti zavjese.

 | Autor: Pinterest Pinterest

5. Postavljaš premale slike

Veličina slika treba uvijek odgovarati veličini zida. Što je veći zid, toliko veća treba biti slika kako ne bi djelovala izgubljeno. Ako ne želiš objesiti neku veliku sliku, možeš napraviti kolaž od više manjih slika te ih objesiti na zid.

 | Autor: Pinterest Pinterest

anketa | Autor: miss7 miss7

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0