Life&style

Jednostavno su nezahvalne...10 boja koje ne bi trebala imati u svom domu

  • Uređenje kuće ili stana nije nimalo jednostavna stvar 
  • Osim što košta puno truda, vremena i novaca, odabir boja, materijala i sl. često predstavlja pravi izazov
  • Stručnjaci tvrde: zažalit ćeš ako odabereš ove boje kod kuće

Izabrati savršenu boju za različite dijelove kuće je izazovno. Povrh svega, određene boje mogu dodati ili smanjiti vrijednost tvog doma. Provjeri sljedeće boje – za koje stručnjaci kažu da ne bi trebala imati u svom domu.

Pastelne boje

Dječja plava i ružičasta su lijepe i umirujuće, ali ne pokazuju se dobro na fasadi kuće. „Privlačnost je vrlo važna, bez obzira na to je li tvoj dom na tržištu ili ne“, kaže Leneiva Head, vlasnica Welcome Home Realty u Tennesseeju. "Uvijek želiš da se svatko u tvom domu osjeća dobrodošlim." I ne zaboravi na ulazna vrata. To je dio najvažnijeg prvog dojma.

Možda vas zanima Ova će boja vladati 2020. - već je ima u trgovinama pa smo izabrali najljepše komade Rubrika Moda Moda

Korištenje jarkih boja

Hej, to je tvoja kuća, a ako želiš obojiti svoju dnevnu sobu krvavo crvenom, a kuhinju bundeva narančastom, OK. Ali, agenti za prodaju radije će umočiti četkice u neutralne boje. Postoji razlog zašto agenti za prodaju nekretnina koriste neutralne boje – privlačne su većoj publici!

Crveno i žuto

Stručnjaci za uređenje interijera primijetili su da postoje dvije boje koje se nikada ne smiju koristiti za bojenje unutarnjih zidova: crvena i žuta.

Topla bijela

Bilo koja bijela boja s toplim podtonom može izgledati prljavo, osobito na pogrešnom svjetlu.

Bež

Neutralne boje koje mogu pomoći u prodaji kuće također mogu dati prljavi izgled. Izbjegavaj žuto ili zeleno, bež ili kaki.

 

Možda vas zanima Zlatno, srebrno ili ružičasto – ovo je prava boja nakita za tebe! Rubrika Moda Moda

Zelena

Opet oni lukavi žuti podtonovi. Blijedo zelenilo ponekad daje osjećaj poput bolesničke prostorije ili baca blijedost na lica. Umjesto da se brineš o relativnoj kvaliteti svijetlog zelenila, razmisli o ulaganju u jedan od najnovijih trendova koji izgleda laskavo i u modernim i u tradicionalnim domovima: lovački zelena.

Ružičasta

Ružičasta može biti „borbena“. Previše je laganam, ali previše je 'blatna' i - pogodila si - prljava.

Bakreno crvena

Agenti za nekretnine otkrivaju da se kuće čije su kuhinje obojene crvenom boje opeke, terakota ili bakreno crveno prodaju za puno manju vrijednost od ostalih.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Plava

Istraživanje tvrtke „Appetite“ otkrilo je da su ljudi jeli više zalogaja i pili više bezalkoholnih pića koja su bila u plavoj ambalaži – a to bi se moglo odnositi i na kuhinju ako se odlučiš koristiti tu boju.

 

POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE:

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0