Life&style

Otkrili su koje parfeme muškarci najviše vole mirisati na nama ženama

  • Nedavno provedeno istraživanje otkrilo je koje vrste parfema vole muškarci ali i žene
  • Slatko, voćno ili malo začinjeno? 
  • Što se mirisa tiče, muškarci imaju vrlo očitog favorita...

Često satima provodimo u potrazi za savršenom odjećom - a da ne spominjemo vrijeme koje ulažemo u svoj make-up. Zatim još nekoliko poteza kistom ovdje, malo prskanja parfema tamo – i savršeni izgled je spreman! Ovo posljednje se obično događa automatski, premda vrijedi razmisliti o nekoliko stvari kada su mirisi u pitanju - osobito ako si još uvijek solo i tražiš Gospodina Pravog. Istraživanje tvrtke „Scentbird“ otkrilo je nekoliko uzbudljivih stvari.

Svi znamo izreku da možemo nekoga „dobro namirisati“. I to bismo doista trebali shvatiti doslovno. Kao što je pokazala anketa, muškarci ne samo da paze na izgled žene s kojom su na spoju, nego prije svega na njen miris - i to vrlo intuitivno. Dakle, može li naš odabir mirisa pomoći da privučemo svoju simpatije? Jasan odgovor: da!

via GIPHY

Prema riječima dr. Winnifred Cutler, koja je 1980-ih otkrila postojanje ljudskih feromona, ljudski je miris presudan kad je riječ o naklonosti. „Eterična ulja i mješavine mogu stvoriti prekrasan miris koji povećava našu privlačnost“, rekla je vodeća znanstvenica u intervjuu za „Scentbird“.

Možda vas zanima Razmišljaš o idealnom poklonu za svog muškarca? Ovaj parfem osigurat će mu bezvremenski šarm Rubrika Beauty Beauty

U istraživanju koju je provela ta tvrtka za internetsku prodaju, oko 93 posto ispitanih muškaraca potvrđuje da ih privlači žena koja nosi parfem. 66 posto također je reklo da je žena koja dobro miriše više seksi od one koja je dobro odjevena.

via GIPHY

Koji miris muškarci najviše vole?

Ali, koji je to miris koji čarobno privlači muškarce? Prema anketi, muškarci odmah pozitivno reagiraju na cvjetne mirise, nakon čega slijede aromatične („začinjene“) i svježe nijanse. A što je s damama? 94 posto nas također cijeni muškarca koji dobro miriše - osobito kada se oslanja na svježe ili drvenaste mirise.

Možda vas zanima Kako ovo Valentinovo možete učiniti nezaboravnim? Rubrika Life&style Life&style

Usprkos svoj ljubavi prema mirisima, ne bismo trebali zaboraviti jednu stvar: značajno važniji od outfita, šminke ili mirisa je – karakter! Naime, na kraju uvijek osobnost odlučuje hoće li nakon prvog spoja uslijediti drugi...

via GIPHY

Photo: shutterstock

Komentari 0