Life&style

Ne pamtiš kad si zadnji puta temeljito očistila toplomjer? Bez brige, brzo je i jednostavno

  • Sjećaš li se kada si nakon upotrebe posljednji put detaljno očistila termometar?
  • To je iznimno važno učiniti budući da se putem toplomjera bakterije mogu širiti između članova obitelji
  • No, ne brini! U nastavku ti otkrivano kako jednostavno i brzo očistiti digitalne toplomjere

Već na prve znakove povišene temperature posežemo na toplomjerom kako bismo se uvjerili da li su simptomi uistinu ukazuju na promjenu topline tijela. No, nerijetko ih zaboravimo detaljno očistiti nakon upotrebe te ih samo vratimo na mjesto u kojem ih čuvamo. Toplomjere je važno očistiti budući da ih koristi više članova istog kućanstva te se čišćenjem sprječava prijenos bakterija između pripadnika pojedine obitelji. A ovo je posebice važno u onim obiteljima koje imaju veći broj djece, budući da su upravo oni najčešći korisnici.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Pokušaj primijeniti ovaj savjet, stručnjaci tvrde da je odličan za mentalno zdravlje - ovo nam svima treba! Rubrika Life&style Life&style

Digitalni termometar

Najprikladniji i najprodavaniji termometar na policama naših ljekarni ovih dana je digitalni termometar. On brzo daje podatke, no ako ga ne čistimo pravilno može sam postati rasadnikom klica. Da bi očistila digitalni termometar, operi vrh ili bilo koji dio koji je bio u nečijim ustima ili pod pazuhom sapunom i vodom. Pritom nastoj da ona polovica termometra s ekranom ne bude previše mokra jer to povećava rizik da se isprazni ili uništi baterija. Također, možeš cijelu stvar temeljito obrisati krpicom na koju je prethodno nakapano nekoliko kapi izopropilnog alkohola ili sredstva za dezinfekciju s udjelom od najmanje 60 posto alkohola. Po završetku čišćenja obavezno operi ruke.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Umjetnost brzog čišćenja: Ovo je najefikasnija strategija spremanja kuće kad ti stižu gosti Rubrika Life&style Life&style

Termometar za uho

Termometri koji se postavljaju u uho obično se koriste za djecu mlađu od 3 godine te roditeljima uvelike olakšavaju proces mjerenja temperature koji je s običnim termometrom često neizvedivo. Budući da je i ovo oblik digitalnog toplomjera prilikom čišćenja trebamo izbjegavati direktno ga izlagati u vodu već valja iskoristiti dezinfekcijsku ili vlažnu maramicu. Također, kao i u prethodnom slučaju kao uspješno rješenje nameće se i lagano brisanje termometra krpicom navlaženom alkoholom.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0