Life&style

Putna ljekarna: Nemoj zaboraviti ponijeti ovih 7 stvari na more, bit ćeš mirnija na odmoru!

  • Ah, napokon zasluženi odmor, "moreee evo me dolazim..."
  • Međutim, za godišnji odmor nije važan samo odabir outfita
  • Sa sobom svakako trebaš ponijeti i takozvanu putnu ljekarnu u slučaju nepredviđenih situacija

Naime, nema ništa što nas više može izbaciti iz takta kad smo negdje na odmoru od toga da se odjednom razbolimo, a nemamo nikakve lijekove sa sobom. Ovisno o mjestu  u koje ideš, trebaš obratiti pažnju na različite stvari – koje bi ti tamo možda dobro došle. Međutim, važna je i „osnovna oprema“ oprema lijekova koja ti posvuda može pomoći. 

Ovih sedam stvari ne smiju nedostajati u tvojoj putnoj ljekarni

1. Tablete protiv bolova 

Tablete protiv bolova koje smanjuju upale i temperaturu obavezan su dio putne ljekarne. Informiraj se kod liječnika ili ljekarnika što je najbolje za tebe. I još nešto nije loše imati – toplomjer.

via GIPHY

2. Sredstvo protiv proljeva i zatvora 

Tijekom godišnjeg odmora, osobito ako putuješ u neku stranu zemlju, može se dogoditi da ti želudac i crijeva ne reagiraju dobro na promjenu prehrane. Sredstva protiv proljeva ili zatvora zato su neizostavan dio putne ljekarne. 

Možda vas zanima Kako se brzo riješiti dosadnih osipa od vrućine i znoja koji nam znaju pokvariti ljeto Rubrika Life&style Life&style

3. Sprej protiv insekata 

Komarci su dosadni, ali mogu i prenijeti neku upalu ili bolest. Repelenti su stoga vrlo bitan dio putne ljekarne. 

via GIPHY

4. Krema za sunčanje i njega „poslije sunčanja“ 

Ako ideš na more, sve ti jasno – nemoj zaboraviti redovito nanositi kremu za sunčanje. Slobodno stavi malo više tih proizvoda u putnu ljekarnu – da slučajno ne bi ostala bez zaštite od sunca. 

Možda vas zanima Ne znaš kako preživjeti ljetne vrućine? Imamo brrrza rješenja i cool nagrade! Rubrika Life&style Life&style

 

5. Sredstvo za dezinfekciju i flasteri 

Svakome se može dogoditi da se poreže na odmoru. Onda su (primjerice) sprej za dezinfekciju rana i flasteri obavezni. 

6. Sprej ili kapi za nos i uši 

I te bi dvije stvari trebala imati u putnoj ljekarni. Ako si alergična ili se prehladiš  - sprej za nos je prva pomoć. Međutim, budi oprezna i svakako se konzultiraj s liječnikom ili ljekarnikom koji sprej je dobar za korištenje, odnosno koliko dugo smiješ koristiti neko sredstvo. Kod eventualne upale uha pomoći će ti kapi za uši. 

via GIPHY

7. Sredstvo protiv spolnih infekcija 

Upravo ljeti postoji povećani rizik za upale stidnog područja. Sezona je kupanja i sve vrvi od bakterija i gljivica koje mogu napasti sluznicu. A to na odmoru nije nimalo ugodno. Kako bi spriječila infekciju, trebaš paziti na to da ne nosiš predugo vlažan kupaći kostim. 

Možda vas zanima 7 tipova ljudi koje nikad ne trebaš zvati na grupni godišnji odmor Rubrika Life&style Life&style

Općenito vrijedi: prije odlaska na odmor nije loše otići do liječnika kako bi razjasnila eventualne nejasnoće te si bolje pripremila kućnu ljekarnu. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0