Life&style

Obavezno spakiraj i zobene pahuljice prije nego kreneš na more, ali ne zato što ćeš ih jesti

  • Unatoč svim naporima, ponekad kao rezultat sunčanja dobijemo i opekline 
  • Mnoge se tada odlučuju za prirodne metode ublažavanje štete
  • Nama se jako sviđa upotreba zobenih pahuljica kojima dermatolozi propisuju odlična svojstva

Ljetne temperature su tu, a to znači i odlasci na plažu. Osim kupaćeg kostima koji će mamiti poglede, šešira ili ručnika, sigurno si pomno i birala kremu za sunčanje koja će zaštiti tvoju kožu. Da bi stvarno bezbrižno uživale u morskim radostima, postupak znamo. Tijekom izlaganja suncu učestalo moramo nanositi kremu sa zaštitnim faktorom kako bi sačuvali mladolikost naše odnosno zaštitile je od opeklina i najvažnije, umanjili rizik od melanoma. 

Možda vas zanima Ljeto, more i sunčanje: saznaj koje proizvode svakako trebaš spremiti u svoj kovčeg Rubrika Life&style Life&style

No, i u ovom postupku mogu se pojaviti poteškoće. Možda nisi dobro namazala neki dio tijela, možda je tvoja krema za sunčanje od prošle godine oslabila ili te šešir nije zaštitio na način na koji si zamislila. Unatoč svim poduzetim naporima, ipak si umjesto preplanule diva s plaže odmaknula kao crveni rak?

Događa se i najpripremljenijima. Zato, za tretiranje ove neugodne situacije već postoji cijela plejada proizvoda za spašavanje, što medicinskih, ali i onih kojima pribjegavaju mnogi – prirodnih. Vjerojatno si čula za ulogu jogurta ili octa, ali ako baš ne želiš neugodne mirise možeš se odlučiti za zobene pahuljice kojima stručnjaci i dermatolozi pripisuju odlična njegujuća svojstva, izrazito blagonaklona prema koži. 

Možda vas zanima Ovo je razlog zbog kojeg ćeš zobene pahuljice odmah poželjeti baciti u kantu za smeće Rubrika Life&style Life&style

Sve što trebaš napraviti jest dodati zobene pahuljice u svoju kupku, a poželjno ih je prethodno samljeti. Prah od zobenih pahuljica dobro pomiješaj s vodom a zatim ostavi oko 15-ak minuta. Tvoja voda za kupanje trebala bi biti mliječne boje. Uroni u svoju kupku i uživaj 15-20 minuta. Poslije kupanja višak vlage ukloni nježno tapkajući ručnikom. 

 | Autor: shutterstock shutterstock

Istraživanja su pokazala da zobene pahuljice smanjuju upalu i svrbež, a iz toga razloga zobene pahuljice se koriste i u proizvodnji mnogih kozmetičkih preparata za kupanje. Također, zbog svojih protuupalnih svojstava pronalazimo ih u komercijalnim lijekovima za tretiranje ekcema. Osim toga, zobene pahuljice vlaže kožu i štite hidrolipidnu barijeru. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0