Life&style

Ovo je razlog zbog kojeg ćeš zobene pahuljice odmah poželjeti baciti u kantu za smeće

  • Zobene pahuljice odlično apsorbiraju tekućinu ali i mirise
  • Kako su za životinje i djecu sigurne možemo ih bezbrižno upotrijebiti za uklanjanje neugodnih mirisa iz doma
  • Ovu prirodnu namirnicu prihvatljive cijene samo trebati istresti u kantu za smeće i riješit ćeš problem

Higijena doma na vrhu je naših prioriteta, a svjež miris naših domova često je znak da smo u održavanju čistoće uspješne. No, koliko god se trudile ponekad se u naše domove zavuku mirisi koji često imaju veze sa skladištenjem ili pripremom hrane. Primjerice, miris nekog jela ili namirnice iz hladnjaka često ćemo primijetiti, a trud nam posebno može ukvariti i neugodni mirisi iz kante za smeće. U ovim situacijama na brzinu i učinkovito može nam pomoći jedna prehrambena namirnica čija sjajna svojstva apsorpcije mirisa do sada baš i nisu bila jako poznata. Radi se o zobenim pahuljicama koje tako termički neobrađene samo stavimo na ‘’mjesto zločina’’. 

Možda vas zanima Evo zašto bi u kadu trebala ponijeti čarapu napunjenu zobenim pahuljicama Rubrika Beauty Beauty

Ako zaključiš da se oduran miris širi iz tvoje kante za smeće, a neugodnog mirisa se moraš na brzinu riješiti, šaku zobenih pahuljica istresi direktno u kantu za smeće. Ovaj učinkovit način ujedno je i siguran budući da ne koristiš nikakve kemikalije. 

Za rješavanje situacije u hladnjaku bit će potrebna zdjelica u koju napuniš zobenim pahuljicama a onda je u hladnjaku ostaviš preko noći. Zob će neutralizirati nepoželjene mirise jednako učinkovito kao i pakiranje sode bikarbone. 

Možda vas zanima S ovih 19 jednostavnih trikova tvoj će dom uvijek mirisati svježe i ugodno Rubrika Life&style Life&style

Osim u interijerima zobene pahuljice za ubijanje loših mirisa možeš upotrijebiti i u vanjskom prostoru. Ako si u svome vrtu isplanirala zabavu ili druženje s prijateljima, ali opuštajući ugođaj zelene oaze kvari neugodan miris, pomoći ti mogu zobene pahuljice. Bez obzira je li miris prisutan zbog vlažne zemlje ili susjedovog psa koji svako jutro ostavlja ''mali poklon'', zobene pahuljice siguran su način njegovog suzbijanja.

Radi se u prirodnoj namirnici koja je sigurna za ljubimce i djecu, a možeš je kupiti u većim količinama za prihvatljivu cijenu. Na problematično područje istresi zobene pahuljice ili ih pomiješaj sa zemljom

Zobene pahuljice mogu biti rješenje i za često vrlo neugodne mirise iz vanjskih kanti za smeće. Na dno takve kante istresi zobene pahuljice i ostavi da tako odleže do sljedećeg pražnjenja. 

Mi ćemo sigurno u nekima od ovih situacija isprobati ovaj trik, a ti?

Photo: Freepik
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mara45

    joj koja bedastoća! stavite sodu bikarbonu da upije mirise, tj. smrad! A zobene pojedite...
  • mara45

    joj koja bedastoća! stavite radije sodu bikarbonu da upije mirise, tj. smrad! A zobene pojedite...
  • vi

    a zašto ne bi oprali kantu nego upropastili pahuljice i bacili ih u smeće.....svašta pišete, bože sačuvaj!!!