- Zobene pahuljice i nisu baš na vrhu liste superukusnih namirnica
- Međutim, jako su zdrave i dobre su za zdravlje – a i brzo se spravljaju
- S ovim švedskim trikom će zobene pahuljice dobiti finu kremastu teksturu
Zobene pahuljice možemo uvijek jesti! Jeftine su, zdrave i zasitne – premda im okus može s vremenom postati dosadan. Ako želiš „nabrijati“ svoje zobene pahuljice te želiš savršenu kremastu gustoću, isprobaj ovaj švedski trik.
Naime, neke švedske zobene pahuljice su mješavina cijelih pahuljica i fino mljevenog zobenog brašna. Tako se u kašu dodaje još dodatnog škroba – koji se pak pobrine za meku konzistenciju.
Kako spraviti zobene pahuljice na švedski način
Stavi šalicu zobenih pahuljica u mikser ili multipraktik te miksaj tako dugo dok ne nastane fino brašno. Zatim pospremi brašno u hermetički zatvorenu kutiju ili vrećicu za zamrzavanje.
Sljedeći puta kad ćeš jesti zobene pahuljice zamijeni jednostavno četvrtinu uobičajenih zobenih pahuljica sa zobenim brašnom te dodaj vode ili mlijeka kao i inače. Brzo promiješaj kako ne bi nastale grudice. Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.