Life&style

Što se događa s tvojim tijelom ako svaki dan jedeš zobene pahuljice

  • Odavno se preporučuje jesti zobene pahuljice i poznato je da imaju pozitivno djelovanje na zdravlje
  • Odlične su za kožu, ali i za tvoju figuru
  • Pročitaj za što sve su još dobre

Zobenih pahuljica nikada dosta. U müslima  ili kao kaša – uvijek su dobre – i možemo ih koristiti u raznim receptima, odnosno jelima. Zobene pahuljice imaju puno zdravstvenih prednosti zbog čega bi ih trebale češće jesti. Evo što se događa kad ih jedeš svaki dan…

Bolja koža 

Zobene pahuljice sadrže puno elemenata u tragovima – poput bakra, željeza, mangana i cinka. Zajedno s vitaminom B – koji se također u većim količinama nalazi u zobenim pahuljicama – djeluju kao pravo čudo za tvoju kožu. 

Snažnija kosa i nokti 

Vitamin B dodatno se brine za snažne nokte i kosu. 

Više energije, manje gladi 

Složeni ugljikohidrati u zobenim pahuljicama opskrbljuju tijelo dugotrajno i konstantno s energijom – i tijelu treba duže vrijeme da ih preradi. Pošto se složeni ugljikohidrati ne razgrađuju toliko brzo, dulje vremena ostajemo site. Neizdrživa glad je prošlost. 

Manja težina 

Pošto nas zobene pahuljice duže vrijeme drže sitima i daju nam puno energije, svakodnevnu konzumaciju pahuljica brzo ćemo primijetiti na vagi. 


Manji rizik za bolesti 

Konzumacija zobenih pahuljica može ti pomoći da smanjiš rizik od različitih bolesti. Primjerice, beta-glukan koji se nalazi u zobenim pahuljicama dokazano smanjuje razinu kolesterola te pozitivno djeluje na krvni tlak. 

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0