Life&style

S ovih 19 jednostavnih trikova tvoj će dom uvijek mirisati svježe i ugodno

  • Sada gotovo svo vrijeme u danu  provodimo u vlastitom domu te je na nama da ga učinimo što ugodnijim mjestom
  • Stoga ti mi otkrivamo 19 načina na kako uspješno ukloniti neugodne mirise i svoj dom pretvoriti u mirisnu oazu
  • U nastavku saznaj kakve mirise prikriva sok od rajčice, za što koristimo zrna kave, kako neutraliziramo mirise pokvarene hrane i uklanjamo miris ustajalog dima

Kako bismo očuvali vlastito, ali i tuđe zdravlje, primorani smo ostati kod kuće, a samim time značajno više vremena nego inače provodimo u svoja četiri zida. Kako bi ti u njima bilo što ugodnije, donosimo ti 19 jednostavnih savjeta i trikova koje možeš isprobati kako bi tvoj dom odisao svježinom.

Možda vas zanima Pogledaj što sve u kućanstvu vrlo uspješno možeš očistiti s kuhinjskom soli Rubrika Life&style Life&style

1. Miris svježe pečenih kolačića

Svježe pečeni kolačići i pite djeluju nevjerojatno, ali ne trebaš napraviti cijeli recept kako bi svoj dom ispunila toplim mirisom. To jednostavno možeš učiniti tako da na lim za pečenje posipaš žličicu ili dvije mljevenog cimeta i klinčića. Upali pećnicu na temperaturi od 90 stupnjeva, ostavi je lagano otvorenu te pričekaj pola sata. Tvoj dom će ispuniti opojni miris netom dovršenih kolačića.

2. Svježina netom opranog rublja

U ladice u kojima držiš donje rublje ubaci omekšivače u maramicama koji su namijenjeni za perilice rublja. Tako ćeš si osigurati da tvoj rublje zadrži miris kao da je netom izašlo iz perilice. Isti trik možeš primijeniti i za očuvanje mirisa plahti i ručnika.

3. Neutraliziran miris hladnjaka

Već znaš da soda bikarbona može neutralizirati miris hladnjaka, ali evo novog trika: Navlaži pamučnu vatu s ekstraktom vanilije i ostavi je na policu hladnjaka kako bi mu dodali ugodno slatki miris. Ako si ljubiteljica svježijih citrusnih nota, isto možeš učiniti tako da vaniliju zamijeniš limunovim sokom.

Možda vas zanima Želiš jednom zauvijek dobro organizirati svoju kuhinju? Onda primijeni ovih 5 pravila Rubrika Life&style Life&style

4. Kako da hladnjak ostane što dulje čist?

Kapljice iz boca i spremnika mogu ostaviti neugodan miris na policama tvog hladnjaka. Jednostavno ispod svake boce postavi plastični poklopac kako bi spriječila kapanje. Jednom kad se on zaprlja, jednostavno ga možeš oprati pod mlazom vode ili u perilici suđa.

5. Svježina iz odvoda

Iz tvojih odvoda širi se neugodan miris? To možeš riješiti uz pomoć soli! Dovoljno je usipati pola šalice ovog začina u odvod te pustiti hladnu vodu. Sol će ukloniti svaki otpad koji je zaglavio unutra te neutralizirati neželjene mirise.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

6. Miomirisi iz kućne radinosti

Za mirisan dom nisu uvijek potrebne skupe svijeće i difuzori. Jednostavno dodaj nekoliko korica limuna i naranče u šalicu ili dvije vode, a zatim ostavi da se krčka nekoliko sati, dodajući vodu po potrebi. Tako ćeš osvježiti i zrak i lonac u kojem to pripremaš u samo jednom koraku.

7. Kupaonica postaje mirisno utočište

Poveži nekoliko grana eukaliptusa zajedno, a zatim ih objesi na glavu tuša iza struje vode. Parni tuš oslobodit će aromatična ulja te pružiti vašoj kupaonici sjajan miris. Eukaliptus se posebno koristi kod respiratornih problema pa će i ovaj trik biti od velike koristi za tvoje zdravlje.

Možda vas zanima Tvoj umivaonik će uz ova 3 sastojka koja već imaš u kuhinji zablistati kao nikad prije, a očistit ćeš i odvod Rubrika Life&style Life&style

8. Kako žarulja pomaže u širenju mirisa?

Ugasi svjetla sve dok se žarulje ne ohlade. Sada stavi par kapi ekstrakta vanilije na njih. Kada ponovno upališ svjetla, toplina će nježno proširiti miris i učiniti da tvoj dom miriše na svježe pečene kolačiće. Ovaj trik bolje djeluje na žaruljama sa žarnom niti.

9. Tajno svojstvo soka od rajčice

Sok od rajčice iznenađujuće je rješenje kad sapun i voda neće istjerati smrad prošlotjedne večere iz plastičnih posuda.

10. Jednostavno i efikasno

Ponekad su jednostavna rješenja ona najefikasnija. Ako se želiš riješiti ustajalog mirisa prereži dva limuna po pola i na tanjuriću ih ostavi u prostoriji. Tako ćeš brzo postići željenu svježinu.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

11. Kako ukloniti miris pokvarene hrane?

Kako bi se riješila mirisa pokvarene hrane u zamrzivaču ili hladnjaku postavi u njega posudu sa zrnima kave. Ona će privući sve neugodne mirise i neutralizirati uređaje.

12. I smeće može mirisati

Kako bi uklonila neugodne mirise koji se šire iz tvoje kante za smeće na njeno dno pospi malo sode bikarbone. Kristali će pomoći neutralizirati miris kuhinjskih ostataka, a prah trebaš zamijeniti svaki put kad izvadite smeće.

Možda vas zanima Internet je poludio za ovim savjetom za uvijek mirisan zahod - hoćeš li isprobati? Rubrika Life&style Life&style

13. Svijeće nije nužno paliti

Svijeće možeš iskoristiti i kao alat koji će tvojoj odjeći omogućiti sjajan miris. Nezapaljene lučice podstavi u svoje ormare s odjećom i ona će privući miris koji lučica opušta.

14. Usisavač u dvostrukoj misiji

Ako želiš istovremeno imati čiste podove i mirisnu prostoriju dovoljno je da u vrećicu od usisavača ubaciš vaticu namočenu omiljenim parfemom. Dok usisavaš, miris će se postepeno opuštati...

15. Bez mirisa paljevine

Kamin ili peć na drva su topli i ugodni, ali s vremena na vrijeme može izazvati i smrad. Ako imaš ovaj problem ubaci nekoliko korica limuna ili naranče u plamen kako bi ublažila miris paljevine.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

16. Što kad difuzor pogrešno zamiriši?

Kad ovlaživač zraka počne širiti neugodan miris, u vodu ulij 3 ili 4 žlice limunovog soka. Ne samo da će ukloniti miris, već će i prostor ispuniti svježinom.

17. Jednostavno rješenje za mikrovalnu pećnicu

Ako želiš ukloniti miris prethodno zagrijavane hrane dovoljno je u posudu izliti malo ekstrakta vanilije te na najvišoj temperaturi ostaviti da djeluje jednu minutu.

Možda vas zanima Isprobaj super trik s octom uz koji će tvoja perilica posuđa zamirisati i zablistati Rubrika Life&style Life&style

18. Bojenje bez neugodnih mirisa

Oslikavanje sobe zabavan je način da uljepšaš svoj prostor, ali isto tako ostavlja i neugodan miris prije nego što se boja osuši. Da bi to izbjegla, pomiješaj žlicu ekstrakta vanilije u boju kad je otvoriš.

19. Kako ukloniti miris cigarete?

Ako iz prostorije želiš ukloniti miris cigareta u središte stavi posudu u koju ćeš uliti ocat. Također možeš natopiti tkaninu u octu i postaviti je na radijator ili u lonac na štednjak uliti vodu u koju ćeš dodati nekoliko žličica octa za neutralizaciju mirisa.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0