Life&style

Pogledaj što sve u kućanstvu vrlo uspješno možeš očistiti s kuhinjskom soli

  • Sol je definitivno namirnica koju svi imaju u kuhinji
  • Jesi li znala da sol – osim za začinjavanje jela – može biti dobra i za čišćenje različitih stvari?
  • Otkrit ćemo ti što sve možeš očistiti u domaćinstvu s ovom namirnicom

Imamo je svi – kuhinjska sol! Prvenstveno je koristimo kao dodatak jelu, odnosno sol daje jelu snažniju aromu. Međutim, kuhinjska sol je i dobar pomagač kad je riječ o čišćenju…Postoji barem pet stvari u kućanstvu koje se mogu uspješno očistiti solju. 

1. Bakar

Bakreno posuđe koje je promijenilo boju može se za nekoliko sekundi počistiti sa solju. U kombinaciji s limunom, kristali soli dobiju veliku snagu za čišćenje. Navlažiš bakreni komad, posoliš, uzmeš krišku limuna te počistiš. Za nekoliko sekundi ćeš imati sjajnu površinu.

2, „Prozračiti“ cipele

Nosila si cipele cijeli dan pa bi ih provjetrila? Onda stavi u njih šaku soli te ostavi da djeluje preko noći. Natrij-klorid izvlači vlagu…

3. Mrlja od crnog vina

Klasik među trkovima sa solju: uklanjanje mrlje od crnog vina sa odjeće. To će biti najbolje dok je mrlja još svježa, jer tada sol može izvući vlagu. Jednostavno stavi puno soli preko mrlje, pričekaj da se oboji crvenkasto, protresi te stavi odjeću na pranje.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

4. Zagorjeli ostaci

Napravila se debela kora u tavi ili loncu? To nije problem za sol u kombinaciji s octom. Pomiješaj oboje u odnosu jedan naprema dva te stavi da se zagorjela korica kuha dok se odvoji od dna posuđa.

Možda vas zanima Imamo recept za genijalan sprej od 4 sastojka kojim možeš očistiti baš sve u kući! Rubrika Life&style Life&style

5. Drač

Sol nam pomaže u stanu, ali i vani. Ako se na terasi ili na prilazu kući počeo širiti drač, onda će ti pomoći šaka soli. Pospi jednostavno drač te ostavi da djeluje dva dana. Potom će se lakše odvojiti korijenje iz tla.


miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.


Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Emily_Rohu

    Emily_Rohu

    Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i redovito zarađivati od ... prikaži još!