Love&Sex 07. veljače 2020.

6 korisnih stvari koje možeš napraviti s tabletom za suđericu, a nisu samo pranje posuđa

Shutterstock/Instagram.
  • Tablete za pranje posuđa mogu biti vrlo korisne i izvan suđerice
  • Njihova specijalnost je uklanjanje masnoće, ali i nekih tvrdokornih mrlja i to s odjeće
  • Znaš li da mogu istjerati i loš miris iz stana?

1. Oprati perilicu rublja

Čistiš li ikada perilicu rublja? Većina ljudi to ne radi iako to sprječava mnoge probleme. Stručnjaci iz redova njihovih proizvođača preporučuju da u praznu perilicu ubaciš 1-2 tablete za pranje posuđa, temperaturu namjestiš na 90°C i pokreneš pranje. Ovaj postupak sprječava loš miris, čisti stroj i sprječava začepljenja. Trik je posebno koristan za perilice starije od pet godina jer im produžava vijek trajanja.

2. Očistiti fritezu

Čišćenje friteze je noćna mora - teško je ukloniti svu tu masnoću. Srećom, tableta za suđericu tu je od velike pomoći. Ispražnjenu fritezu napuni do 3/4 toplom vodom i ubaci jednu tabletu. Ostavi unutra i košaru za prženje, da se i ona opere. Uključi fritezu, ali pazi da temperatura ne prijeđe 90 °C. Neka tako "krčka" 10 minuta. Savjet: otvori prozor, neugodan miris će se širiti iz friteze dok to radiš. Na kraju isperi fritezu vrućom vodom.

anketa | Autor: miss7 miss7

3. Osvježiti prostor

Poprilično nam ide na živce kako kuća još dugo nakon kuhanja određenih jela (frigane srdele, sarma, varivo od kelja...) zadrži neugodan miris. Mirisa ćeš se lako riješiti uz pomoć tablete za pranje posuđa. Uzmi oveći lonac, ulij vode do visine 5,6 centimetara, ubaci tabletu i pusti da vrije na niskoj temperaturi -  upit će smrad i proširiti ugodan miris.

4. Smeđe mrlje

Ljubitelji crnog čaja znaju da on ostavlja neugodne smeđe mrlje na loncima, šalicama, čašama i nije ih se lako riješiti. Zakipi vodu s tabletom za pranje posuđa. Kad se tableta otopi ulij tekućinu u šalice koje želiš oprati. Neka stoji tako sat vremana pa operi. Mrlje će nestati kad šalice nakon toga opereš.

 

5. Žute mrlje

Žute mrlje s bijele majice, poput onih ispod pazuha, vrlo su tvrdokorne. Dok pereš bijelu robu, u perilicu rublja ubaci jednu tabletu za pranje posuđa u uključi program koji i inače koristiš. Bijele će stvari ponovno biti blistavo bijele - kao u reklami.

6. Zapečeni lonci

Mučiš se da ukloniš zagorjele ostatke s lonaca i tava? Ulij vodu, ubaci tabletu i pusti da vrije nekoliko minuta na srednje visokoj temperaturi. Nakon toga operi lonac ili tavu sa spužvom i deterdžentom za suđe - sve ćeš skinuti.

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA

 

Komentari 0