Life&style

Maraton na kojem se usput pije vino i jede sir? Gdje se možemo prijaviti?

  • Mislim stvarno, tko je lud da se prijavi na maraton - malo je onih koji mogu to istrčati
  • Ali, maraton u kojem se može zastati na čaši vina i siru? E, to nam je privuklo pozornost

U stvari, Marathon du Medoc u Francuskoj nudi šansu trkačima da rade upravo to! Utrka se odvija kroz mnoštvo slikovitih vinograda i imanja (uključuje i dvorac, dva), ali ne postoje samo stanice za vodu za one kojima je potrebno osvježenje. Umjesto toga, naići ćeš na degustacije vina, isprobavanje sireva, a da ne spominjemo mogućnost isprobavanja lokalnih sladoleda, grožđa, pa čak i kamenica. Oh, i sve to moraš raditi na otmjen način, u haljini.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Sudionici imaju šest i pol sati da završe trku - organizatori kažu da bi to trebalo biti dovoljno vremena za uživanje čak i za početnike. Naravno, važno je piti odgovorno, ali to je za mnoge prilično dobra utrka za hranom i cugom. Ali, osim hrane i pića, imat ćeš puno prilika uživati u prekrasnim pogledima, otkrivati povijesne znamenitosti i čak uživati u živoj glazbi dok trčiš pored „live“ bendova.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Pobjednici muške i ženske kategorije bit će nagrađeni vinima Medoc – dobit će vina koliko su teški - dok će prva tri u svakoj kategoriji dobiti sanduk finog vina. I da, postoje, naravno, nagrade za najbolju haljinu.

Možda vas zanima Dvije čaše vina navečer mogu pomoći da smršaviš. Gdje moramo potpisati? Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka
Dobra vijest je da ako ovo zvuči baš kao utrka u kojoj bi rado sudjelovala, registracija za utrku 2019. je upravo otvorena! (progooglaj Marathon du Medoc).

Možda vas zanima Misliš da ti sreća nije sklona? Možda bi trebala obratiti pozornost na samo jednu stvar Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka  | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka
Što se tiče smještaja, nije ni toliko skupo. TripAdvisor navodi najbolje jeftine hotela (od 44 € za noćenje) u regiji Pauillac gdje se utrka održava, dok su organizatori utrke također podijelili na stranici neka od najboljih mjesta za kampiranje u kampovima. 

Možda vas zanima Lansirano je novo piće - ružičasti hibrid džina i vina! Jedva čekamo isprobati! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Photo: Facebook/Predrag Suka

Komentari 0