Beauty

Misliš da ti sreća nije sklona? Možda bi trebala obratiti pozornost na samo jednu stvar

Najveće istraživanje o prijateljstvu u Hrvatskoj koje su proveli miss7 i Vichy donijelo je nova saznanja o ulozi prijateljstava u našim životima

Moramo priznati da smo s velikim nestrpljenjem i golemom znatiželjom očekivali rezultate miss7 & Vichy ankete, najvećeg istraživanja o prijateljstvu u Hrvatskoj, i sada kada imamo rezultate, prije svega moramo zahvaliti vama, svojim prijateljicama i prijateljima na fantastičnom odazivu. Vas čak 7 950 ispunilo je anketu i pomoglo nam da bolje shvatimo i više saznamo o samom prijateljstvu te dobijemo dublji uvid u to koliko nam ono znači i kako djeluje na naš život, u našu sliku o samima sebi i da doznamo jesu li prijatelji naš vjetar u leđa, boosteri za životne izazove. I znate što, rezultati su itekako ohrabrujući!
Našu anketu ispunilo je 85 posto žena i 15 posto muškaraca, oko polovica svih ispitanika je iz Središnje Hrvatske, dok je 19 posto anketiranih s područja Južnog primorja, 18 posto iz Istočne Hrvatske, 11 posto s područja Sjevernog primorja te 2 posto iz Gorske Hrvatske.
 | Autor:

95 posto žena u prijateljici traže podršku 

I, zanima li vas koliko Hrvati imaju bliskih prijatelja? Najviše nas, 46 posto, ima dvoje bliskih prijatelja, dok 34 posto ima tri i više. Druželjubiv narod, nema što – a mi želimo da to tako i ostane. Naime, 99 posto anketiranih smatra da im je prijateljstvo jako važno, što se pogotovo odnosi na žene koje u golemom postotku, 95 posto njih, u prijateljstvu traže oslonac i podršku kojoj se mogu povjeriti. Nemojte nas krivo shvatiti, i muškarci uglavnom isto traže od prijatelja, iako je nešto veći postotak njih kojma je od podrške u prijateljstvu važnija zabava.

Prijatelj je naš booster

A ako se nas pita, najbolje je kad u svom BFF-u pronađete i podršku i osobu s kojom se ludo zabavljate, a kako se čini, to je vrlo česta kombinacija osobina kod prijatelja u našoj zemlji.
Naime, naše istraživanje je pokazalo da se 91 posto ispitanih lakše odlučuje upustiti u nešto novo kad imaju podršku frendice, odnosno frenda, kad im je prijatelj booster. Također, za čak 95 posto anketiranih razgovor s prijateljem pomaže smanjiti strah ili nesigurnost - a to najviše pomaže mladim ženama.
 | Autor:

Uz frendove se osjećamo nezaustavljivo i slobodno

A sad ćemo ti otkriti na koje sve načine frend/ica postaje naš booster? Više od polovice ispitanika, njih 54 posto, odgovara da ih BFF boosta tako da mogu razgovarati o svemu, 13 posto tako što ih razumije, a 10 posto jer im pomaže kad je najpotrebnije. Također, uz BFF naši ispitanici se osjećaju prihvaćeno i sigurno (31%), motivirano i inspirirano (20%), nezaustavljivo i slobodno (17%) te snažno i samouvjereno (16%). A kako i ne bi kad veliki broj ispitanika otkriva kako će njihov/a BFF gotovo uvijek pohvaliti njihov uspjeh (66%), ohrabriti ih kada nešto treba napraviti (74%) i ne manje važno, neće zamjeriti ako nešto zariba (74 posto).
Zanimljivo, žene se češće uz svoju prijateljicu osjećaju prihvaćeno i sigurno, nezaustavljivo i slobodno, dok muškarce njihov najbolji frend više motivira i daje im osjećaj snage i samouvjerenosti.


To je sreća

A što s onim trenucima kada poželimo malo iskoračiti iz svoje comfort zone, učiniti nešto ludo i neočekivano - kakvu nam tu ulogu prijatelj/ica igra? Nezamjenjivu – čak 84 posto osoba u takvim situacijama u BFF-u nalazi podršku i booster. Nije onda ni čudo da je prijateljstvo u jako bliskoj vezi s osjećajem sreće i zadovoljstva u cijelom našem životu - naše istraživanje pokazalo je da su Hrvatice i Hrvati koji imaju više bliskih prijatelja zadovoljniji životom i sretniji.

 | Autor:

Čitamo se i dalje, ovo nije kraj naše priče o prijateljstvu – uskoro ti donosimo drugu rundu novih saznanja o ulozi prijateljstva u Hrvata, a ti do tada pošalji poruku svojoj prijateljici, zahvali joj što te čini sampouzdanijom, sretnijom i sigurnijom... Zahvali joj što je tvoj booster.

A znaš li koji je najbolji booster za tvoju kožu? 

Prijateljica je, kako smo vidjeli iz rezultata miss7&Vichy ankete, osoba koja te čini hrabrijom i snažnijom iznutra. Ona je ta zbog koje se osjećaš bolje u svojoj koži. A ono što je prijateljica za tebe, to je Vichy MINÉRAL 89 za tvoju kožu. Znaš li zašto?

 | Autor:
Svaka žena treba se osjećati snažno i ugodno u svojoj koži, u bilo kojem trenutku, a ta snaga dolazi iz samopouzdanja koje se vidi na njezinu licu. A Vichy MINÉRAL 89 osnažuje kožu i djeluje kao njen booster izvana tako što povećava funkciju barijere kože koja je svakim danom sve jača u borbi protiv štetnih utjecaja zagađenja, stresa i umora pa je iz dana u dan koža hidratizirana, boljeg tonusa i blista onim zdravim, svježim sjajem.  

Zato zahvali svojoj booster frendici svojim najdražim boosterom!

miss7 i Vichy njeguju prijateljstvo kao jedan od najvažnijih odnosa u životu žene koji pokreće njenu unutarnju snagu. A pravo i iskreno prijateljstvo potrebno je brižno njegovati. Zato smo dali svim milenijalkama mogućnost da zahvale svojoj BFF-ici, svojoj Booster Friend Forever, što je uvijek tu za tebe, što se s njom usudiš ono što inače ne bi i što je tvoj moćni booster. 
Imamo super ideju kako joj zahvaliti: pošalji joj slatku poruku, ali i omogući joj lijepih 20% popusta na booster Vichy Minéral 89! Evo kako: 

• Posjeti web stranicu bff.hr 
• Upiši svoj nadimak i nadimak frendice 
• Upiši svoju mail adresu 
• Pošalji poruku putem maila, FB-a, Messengera, Vibera, WhatsAppa, Twittera


 | Autor:


 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0