Life&style

Ljupke Amelie boxove, pune finih kolača, krase ilustriracije Mateje Kovač i divan su uskrsni last minute poklon

  • Mnogi će reći da su najslađe slastice one koje s najbližima sami ispečemo, no one koje nudi Amelie slastičarnica divna su opcija za sve kojima pečenje nije - opcija
  • Uoči Uskrsa, našu su pozornost posebno privukle poklon kutije ispunjene raznolikim finim slasticama
  • Oslikala ih je ilustratorica Mateja Kovač, a čine se i kao divna ideja za poklon dragim osobama

Uskrs nam je nezamisliv bez finih slastica na stolu, a mnogi će se složiti da su one domaće, napravljene u krugu najbližih, nekako najslađe. Osim što nam pečenje kolača kod kuće omogućuje kontrolu sastojaka i prilagođavanje okusa našim željama, najbolji dio cijele priče je upravo to što pečenje može biti zabavna aktivnost koju možemo raditi s prijateljima ili članovima obitelji, a  zajedničko pečenje i ukrašavanje istih može biti prekrasno iskustvo povezivanja i stvaranja posebnih uspomena.

Možda vas zanima Uskrsni brunch kao vrhunac elegancije: Ana Grgić Tomić osmislila je još jedan bajkoviti Uskrs u Esplanadi Rubrika Life&style Life&style

Pa ipak, jasno nam je da to, koliko god bilo zabavno, iziskuje vrijeme koje nam svima nedostaje pa je ponekad lakše kolače kupiti nego ih samostalno raditi. Jedna od naših omiljenih slastičarskih priča, ona je koju već duže od desetljeća tka poznata slastičarnica Amelie, a i ovogodišnju su ponudu uoči Uskrsa obogatili tradicionalnim slasticama kojima je teško odoljeti. 

 | Autor: Amelie Amelie

Uz sočne, mekane, pjenaste i mirisne pince koje ručno izrađuju s maslacem, koricom naranče i limuna, sokom od naranče i jednim tajnim, ali slatkim sastojkom, u ponudi se mogu pronaći i orahnjače, makovnjače, Mille Feuille i Lou Lu, Ellipse deserti, šarena jaja punjena neodoljivom kombinacijom slane karamele, pestom od lješnjaka u kremi od čokolade s karamelom, macaronsi u svim bojama i najfiniji kuglofi, a našu su pažnju privukle poklon kutije ispunjene raznolikim slasticama koje je oslikala poznata ilustratorica Mateja Kovač.

Možda vas zanima Jolie Petit Patisserie ima predivnu novu uskršnju tortu i djeluje kao malo umjetničko djelo Rubrika Life&style Life&style

Mateju i Amelie veže dugogodišnja suradnja i prijateljstvo pa je tako upravo ona autorica brojnih ilustracija koje su krasile interijer kako prve Amelie slastičarnice u Vlaškoj, tako i one u Duknovićevoj ulici, još davnih dana kada je Amelie bilo novo ime na slastičarskoj sceni, a kako su godine prolazile, Mateji nikada nije nedostajalo ideja kako ovom ljupkom brendu pomoći izgraditi vizualni identitet i dodati šarm. Ususret ovom Uskrsu, suradnja se nastavila kroz ilustriranje već spomenutih kutija.

"Zadatak je bio ovjekovječiti život u uličici u kojoj je otvorena prva Amelie slastičarnica, nekad zapušteni i zaboravljeni kutak ispod Katedrale. Osobno sam pratila i sudjelovala u razvoju Amelie od samih početaka. Rad na zidnoj dekoraciji i izlozima za Amelie slastičarnicu ujedno je bio i rođenje moje vlastite karijere kao ilustratora zbog čega je svaki projekt vezan uz ovaj brend nekako vrlo osoban. Amelie je zamišljena kao nepretenciozno mjesto gdje Zagrepčani kao i svi posjetitelji rado ispijaju kavicu uz nesavršeno-savršeni slatki zalogaj dok čavrljajući dijele pikanterije iz svakodnevice. Na ovom proljetnom izdanju suvenir-kutija za kolačiće po prvi puta u središte ilustracija za Amelie postavljam goste koji su nositelji života ovog mjesta i razlog zašto Amelie postoji", otkrila nam je.

 | Autor: Amelie Amelie

U ponudi se tako može pronaći poklon kutije s dva različita motiva pa jedne krasi zaljubljeni par, dok su na drugima prijateljice, a šarmantna i preslatka ambalaža skriva jednako privlačan sadržaj. Financieri, Baci di Dama, prhke štrudlice, Madeleine kolačići, orah keksići i Amaretti koji se nalaze u njima čine ih savršenim poklonom za blagdanske dane u kojem će uživati svatko tko ih dobije, a pronaći ih se može na dobro poznatoj adresi Vlaška 2.

 

Photo: Amelie

Komentari 0