Life&style

Martha Stewart radi najljepšu uskrsnu košaru, evo kako je napraviti u nekoliko koraka

Na Uskrs se nadamo dobrom vremenu kako bi mogli sakriti i potražiti uskrsna jaja vani u dvorištu ili vrtu. Bez obzira na to skrivaš li pojedinačno jaja ili cijelo gnijezdo: uskrsna košarica za prikupljanje slastica neizmjerno pomaže. Budući da se za Uskrs uglavnom puno ručno izrađuje i kreira, ova slatka košara nalik zečiću slavne kuharice i guruice lifestylea Marthe Stewart upravo je ono što nam treba.

Možda vas zanima Neodoljivi uskršnji muffini s eier likerom - likerom od jaja koji su obožavale naše bake Rubrika Life&style Life&style

Kako napraviti slatku uskrsnu košaricu

Što ti je potrebno:

  • uskrsna košarica po izboru
  • žica
  • pištolj za vruće ljepilo
  • vrpce u različitim bojama (1x u boji boje košarice, 1x smeđa, 1x ružičasta)
  • po želji: vrpca za mašnu na dršci

 

Evo kako se radi:

1. korak 

Uzmi žicu za „uradi sam“ hobiste te savij dva ovalna oblika „zečjih ušiju“. Zatim uzmi još jedan komad žice, koji mora biti dovoljno dugačak da ga možeš preklopiti preko zečjih ušiju u sredini. Pričvrsti sve na vrhu s vrućim ljepilom. Zatim zalijepi zečje uši lijevo i desno od drške na rubu košare (vidi sliku). Ako ti se sviđa položaj ušiju, zalijepi ih vrućim ljepilom.

2. korak

Sada motaj (pleti) žicu koja odgovara boji naizmjenično iznad i ispod žičanog okvira: prvo preko jedne strane uha, zatim ispod središnje žice, zatim preko druge strane uha i oko njega, zatim preko središnjeg dijela i tako nastavi sve dok ne dođeš do vrha. Odreži višak žice i vrućim ljepilom pričvrsti kraj na uho.

3. korak

Za zečje oči ispleti U oblik kroz praznine u košarici s pomoću tamne vrpce. Izreži vrpcu na kraju i pričvrsti je unutar košarice vrućim ljepilom. Koristi istu tehniku , osim što pleteš V oblik s ružičastom vrpcom.

Ako želiš, možeš zavezati mašnu na ručku košare s bilo kojom vrpcom. Lijepa uskrsna košarica je spremna i zasigurno će izmamiti osmijeh na licu osobe kojoj ćeš je pokloniti!

Photo: Instagram @marthastewart

Komentari 0