Life&style

Predivna mala čokoladna gnijezda najslađi su dodatak za uskršnji stol - izgledom i okusom

Ovi kolačići u obliku ptičjeg gnijezda doista su originalan uskršnji desert koji ćeš brzo zavoljeti i to s dobrim razlogom. Dovoljno je jednostavno za pripremu s djecom, dovoljno su lijepi da posluže kao ukras na uskršnjem stolu i dovoljno ukusni da nestanu istog dana kada su napravljeni!

U svom najosnovnijem obliku uskršnja gnijezda su recept od samo četiri sastojka, nema pečenja, a spravljaju se od maslaca od kikirikija i čokoladnih suza, chow mein rezanaca i slatkih jaja po tvom izboru. (Obično mnogi dodaju više čokolade, naravno!)

Smjesa se oblikuje poput malih gnijezda, pri čemu rezanci za mein chow čine grane, a čokolada samo gnijezdo. Središte gnijezda ispunjeno je šarenim slatkišima, dodajući razigrani završni dodir.

Možda vas zanima Neodoljivi uskršnji muffini s eier likerom - likerom od jaja koji su obožavale naše bake Rubrika Life&style Life&style
 
Ova čokoladna gnijezda toliko su jednostavna da jedva da je potreban recept, ali naravno, u nastavku donosimo omiljeni recept, kao i savjete i trikove za uspjeh ove blagdanske slastice. 

 | Autor: Instagram @naroz177 Instagram @naroz177

Sastojci: 

  • suze od maslaca od kikirikija
  • čokoladne suze (po mogućnosti od tamne čokolade, ali nije nužno)
  • chow mein rezanci (azijski hrskavi rezanci)
  • čokoladni slatkiši u obliku uskršnjih jaja

Priprema

Ove kolačiće ne može se brže ili lakše spraviti. Kratkih 10 minuta za pripremu, 10 minuta za hlađenje i spremni su za posluživanje! 

1. Pomiješaj komadiće čokolade i komadiće maslaca od kikirikija u zdjeli.

2. Grij u mikrovalnoj pećnici na pola snage oko minutu, zatim dobro promiješaj. Preporučuje se korištenje 50% snage kako bi izbjegla mogućnost da se čokolada pregrije ili zagori.

3. Nastavi peći u mikrovalnoj pećnici u koracima od 30 sekundi, miješajući između svakog, dok smjesa ne postane glatka.

4. Dodaj chow mein rezance u zdjelu s rastopljenom čokoladom i miješaj dok se potpuno ne prekriju čokoladom.

5. Velikom žlicom zagrabi otprilike 1/4 šalice mješavine rezanaca.

6. Stavi čokoladne rezance na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, a zatim ih žlicom oblikuj u oblik gnijezda.

7. Dok je čokolada još vlažna, stavi tri mini jaja u sredinu svakog gnijezda.

8. Stavi gnijezda u hladnjak na 10-15 minuta da se čokolada stisne. 

 | Autor: Instagram Instagram

Ovi kolačići s ptičjim gnijezdom su ukusni takvi kakvi jesu, ali postoji nekoliko načina na koje možeš promijeniti neke stvari! Evo nekoliko ideja za varijacije:

• Zamijeni čokoladu i/ili maslac od kikirikija. Premda je poluslatka kombinacija čokolade i maslaca od kikirikija jako ukusna, možeš se poigrati s okusima i kombinacijama okusa. Probaj suze od karamele ili komadiće bijele čokolade.

• Ovi keksići izvrsno pašu s rižinim krispiesom, zdrobljenim kukuruznim pahuljicama ili hrskavim tostiranim kokosom!

• Isprobaj druge dodatke za gnijezdo. Napuni svoja čokoladna gnijezda različitim šarenim uskrsnim slatkišima, a možeš staviti i koje pravo obojano jaje. 

Možda vas zanima Uskršnji desert koji je zapalio internet: Superlagani cheescake s mini čokoladnim jajima Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @naroz177 Instagram @naroz177

 

Photo: Instagram @naroz177

Komentari 0