- Bademi se savršeno uklapaju u brojne deserte, a u ovoj torti 'vode glavnu riječ'
- Portugalska torta od badema nije samo fenomenalnog izgleda, već je i nevjerojatno ukusna
- Idealna je opcija za sve ljubitelje orašastih plodova, a mogu joj se pridružiti svježe voće ili kuglica sladoleda
- Pročitaj više: Ovo je valjda najbrži kolač od jabuka na svijetu - recept je prelagan, a okus fenomenalan
Torte su uglavnom slatke, kremaste i teško nam legnu na želudac. Međutim, kod ove torte to nije slučaj! Ova lagana torta od badema je sve drugo, samo nije kalorijska bomba. Tanka je, ima sjajan orašasti okus te se može ukrasiti i naglasiti svježim voćem, kuglicom sladoleda ili šlagom. Savršeni desert za proljetne dane.
Sastojci
- 1 jaje
- 1 pakiranje vanilin šećera
- 280 g šećera
- 250 g maslaca
- prstohvat soli
- 200 g brašna
- 60 ml mlijeka
- 200 g oljuštenih badema
Priprema
- Stavi jaje, vanilin šećer i 50 g šećera u posudu za miksanje te pomiješaj s pomoću pjenjače.
- Rastopi 120 g maslaca te dodaj mješavini s jajem. Umiješaj prstohvat soli. Dodaj brašno te miješaj sve dok ne nastane glatko tijesto.
- Stavi tijesto u kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje te ga pritisni. Pri tome izvuci rub od nekoliko centimetara. Zatim peci na 180 stupnjeva 15 minuta.
- Ugrij u loncu 130 g maslaca, mlijeko i preostali šećer. Kad se maslac i šećer rastope, dodaj bademe te dobro promiješaj.
- Stavi toping od badema na biskvit te zagladi. Tortu peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok bademi ne dobiju zlatnožutu boju.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.